Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Erdogan kletst over biologie

sticker Peacock Society Amsterdam Center November 2014 bird pauw

De Turkse president Recep Erdogan wekte gisteren in binnen- en buitenland hevige verontwaardiging met zijn opmerking dat mannen en vrouwen “ongelijk” zijn. 

“Biologische verschillen tussen de seksen zorgen ervoor dat mannen en vrouwen niet dezelfde functies kunnen vervullen”, aldus de islamist. Dankzij die verschillen moeten man en vrouw ongelijk behandeld worden, want “gelijkheid is tegen de menselijke natuur”, vindt Erdogan.

street art DHM Hugo Mulder Amsterdam 2013 September woman nakedHet is interessant om te zien hoe deze vrome moslim de wetenschap er aan zijn haren bijsleept als hem dit goed van pas komt. Immers, hoe zit het eigenlijk in de biologie met man en vrouw?

Het kernverschil tussen de seksen is bij de overgrote meerderheid der soorten dat de investering in het nageslacht door de vrouw veruit het grootst is. Bij mensen geldt dat zij jaarlijks slechts eenmaal een kind kunnen krijgen, gedurende een periode van ongeveer 25 jaren in haar leven. Mannen daarentegen kunnen – in theorie – per jaar honderden kinderen verwekken.

Dit resulteert erin dat vrouwen vele malen kieskeuriger zijn in hun partnerkeuze dan de man. In het dierenrijk is dan ook de algemene regel dat mannetjes zich door middel van allerlei kunstjes (zang, dans, uithoudingsvermogen, vindingrijkheid, ornamenten, enz.) uitsloven om de andere sekse aan te trekken, terwijl de dame bepaalt wie hen bevrucht.

sticker baby navelstreng Amsterdam

Erdogan ging in zijn opmerkingen echter volstrekt voorbij aan dit wetenschappelijke feit. Dat is weinig verbazend, aangezien hij een fanatiek aanhanger is van de soennitische islam. Vrouwen en meisjes hebben in deze patriarchale religieuze stroming zeer weinig te zeggen over wie de vader van hun kinderen zal zijn. Dat bepalen de ouders, en dan in het algemeen de vaders, die hun dochters op jonge leeftijd uithuwelijken. Enige selectieve hypocrisie is deze half-geletterde moslim dus bepaald niet vreemd!

DF


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>