Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Erdogan: ‘IS is virus’

sticker Amsterdam NDSM Jan. 2015 chainsaw 2010 horror

“Islamitische Staat is een virus dat de wereldwijde moslimgemeenschap wil vernietigen”, zo verkondigde de Turkse president Erdogan gisteren in Turkije. Hij deed dit tijdens een persconferentie met Fuad Masum, zijn collega uit Irak. Vooral in dat land en in Syrië zaait IS dood en verderf, maar de groep kent ook afdelingen in onder meer Egypte, Afghanistan en Libië.

Volgens Erdogan zijn niet alleen moslims slachtoffer van de soennitische fanatici maar ook “de islam als religie”. Inkomstenbronnen van het zelfverklaarde ‘kalifaat’ verdienen meer aandacht, aldus de Turk.

sticker ISIS inc 2014 June Amsterdam North NDSM terror iraq syriaMasum sloot zich bij hem aan. “IS is een ernstig virus dat zich snel verspreidt”, zei hij volgens de Turkse krant Daily Sabah. “Als het niet vernietigd wordt, breidt het zich uit naar andere landen in de regio en uiteindelijk door de hele wereld.”

sticker Rebels Amsterdam East 2014 March skull bones schedel

De Irakees riep op tot een “gezamenlijke inspanning” om de jihadisten te bestrijden. Tevens prees hij de Turkse steun die Irak tot dusver ontving in de strijd tegen IS. “Turkije is een zeer belangrijk buurland voor ons”, aldus Masum.

DF

Gerelateerd:

IS bedreigt Turkse tv-imam

Aanslag Istanboel door bruidje IS-jihadist

‘Erdogan gaat kalifaat stichten’

Turkije dreigt met ban op social media

‘Taliban & IS oorzaak Islamofobie’


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>