Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Erdogan is gezond verstand kwijt’

sticker Power move conspiracy Amsterdam center 2013 July

Een Turkse oppositieleider beweert dat premier Erdogan bezeten is van ‘ingebeelde angsten’ en ‘kunstmatige bedreigingen’ door illegale bendes binnen de staat. Ook zou hij zijn ‘mentale gezondheid’ zijn verloren.

Op deze wijze probeert de regering de aandacht af te leiden van corruptieonderzoeken, stelde Devlet Bahçeli (MHP) dinsdag. “Als we de premier aanhoren, zien we een complot, een valstrik en een smerig bondgenootschap van degenen die jaloers zijn op het succes van de regering”, aldus Bahçeli.

sticker Para Amsterdam 2013De politicus sprak schande van de manier waarop Erdogan al wekenlang hamert op het bestaan van een ‘samenzwering’ gevormd uit binnenlandse en internationale elementen, meldt Hürriyet Daily News.
sticker flying ape Amsterdam center 2013 December Turkish hat

“De premier leeft in irrationele angsten, klampt zich vast aan leugens en is zijn mentale gezondheid kwijtgeraakt.” Bahçeli was vooral woedend dat Erdogan ‘middels machtsmisbruik’ de corruptieonderzoeken naar leden van zijn kabinet probeert te torpederen. “De premier is tolerant jegens corruptie maar meedogenloos tegen de politie en de rechterlijke macht. Hij hoeft zich geen zorgen te maken als hij niks te verbergen heeft noch over illegale contacten beschikt.”

DF

Gerelateerd:

Zelfcensuur dankzij aanpak journalisten

Turkije: rel om Turkse pizza

Erdoğan: ‘onderzoek = moordpoging’

Erdoğan basht opperrechters

Turkin opgepakt wegens schoenendoos

Zwijnen steken Bosporus over

Turkse kunstenaars verbranden eigen werk

Ontslag ambtenaar om beschermen leraren

Erdogan vs oppositie: ‘ik breek jullie handen’

Turkije weer meeste journalisten in cel

Anti-Erdogan muezzin overgeplaatst naar andere moskee


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>