Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Erdoğan: ‘onderzoek = moordpoging’

sticker Para Amsterdam 2013

De Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan heeft de corruptieonderzoeken naar leden van zijn regering vergeleken met een ‘poging tot moord’.

Volgens de islamistische leider wordt niet alleen de ‘regering van het volk’ aangevallen, maar ook de “volkswil, de verkiezingsuitslag en de democratie”. Dit zei hij op oudjaarsdag in zijn maandelijkse toespraak ‘op weg mensen te dienen’, schrijft Hürriyet Daily News. Tot dusver werden 24 mensen gearresteerd in verband met de corruptie.

sticker flying ape Amsterdam center 2013 December Turkish hat

“Een organisatie binnen de staat, en dan vooral de politie en de rechterlijke macht, onderneemt een poging tot moord op de Turkse stabiliteit en veiligheid”, zei Erdoğan. Hij voegde daaraan toe dat dit netwerk instructies ‘van buitenaf’ ontving.

“Bepaalde kringen binnen de rechterlijke macht proberen de soevereiniteit af te pakken van het volk om hem aan de rechters te geven.” De premier noemde dit gedrag onverantwoord en militant. Hij vergeleek het met een ‘juridische staatsgreep’.

DF

Gerelateerd:

Erdoğan basht opperrechters

Turkin opgepakt wegens schoenendoos

Zwijnen steken Bosporus over

Turkse kunstenaars verbranden eigen werk

Ontslag ambtenaar om beschermen leraren

Erdogan vs oppositie: ‘ik breek jullie handen’

Turkije weer meeste journalisten in cel

Anti-Erdogan muezzin overgeplaatst naar andere moskee

Protest Istanboel als hashtag op Amsterdamse muren

Tijdens doodslaan Turk 23 cctv-camera’s “stuk”


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>