Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Erdogan: Buitenland haat moslims

sticker flying ape Amsterdam center 2013 December Turkish hat

“Buitenlanders kunnen de problemen van het Midden-Oosten niet oplossen, want westerse staten houden niet van ons”, meent de Turkse president Erdogan. “Ze hebben meer belangstelling voor geld.”

“Alleen wijzelf kunnen onze problemen oplossen”, aldus de islamitische politicus gisteren tijdens een lezing in Istanboel voor de Organisatie van Economische Islamitische Samenwerking (COMCEC). “Ik spreek openlijk: buitenlanders zijn dol op olie, goud, diamanten en de goedkope arbeidskrachten van de islamitische wereld. Ze houden van de conflicten in het Midden-Oosten, maar niet van ons.”

sticker 'Turkish head'Erdogan: “Ze zien eruit als vrienden, maar willen ons dood hebben, ze genieten ervan om onze kinderen te zien sterven. Hoe lang zullen we dat nog accepteren?” De Osmaanse leider riep daarom op tot eenheid en solidariteit tussen moslims, schrijft dagblad Hürriyet. De politicus wees tijdens zijn speech ook op het lijden van de Palestijnen en de bloedbaden in Syrië en Irak.

‘Ego complex’

Mensen die hem bekritiseerden over zijn stelling dat moslims – en niet Columbus – Amerika ontdekten, lijden volgens hem aan een ‘ego complex’. De president herhaalde zijn bewering en stelde dat die “op wetenschappelijk onderzoek is gebaseerd”.

Mr Heggie sticker skull satan Turk Amsterdam Spuistraat 2014 November

Kritiek zou erop gericht zijn “te verhinderen dat islamieten zaken in twijfel trekken”. “Het verontrust westerlingen dat wij ze aan bepaalde feiten herinnerd hebben: aan de geschiedenis van de beschaving, wetenschap, politiek en oorlog.”

DF

Gerelateerd:

Erdogan kletst over biologie

Erdogan bouwt moskee op Cuba

Erdogan: Mijn rivalen zijn racisten

Turkse moslims: ‘Islam = achterlijk’


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>