Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Amsterdam, schaf trams af

roelof-hartplein-gvb-2013

De tram en het onderhoud ervan zorgt voor veel overlast, stelt David Frankenhuis in een lezersbrief. ‘Is het echt noodzakelijk een 19e-eeuws vervoermiddel de 21ste eeuw in te persen?’

Lokale media staan bol van klachten over omleidingen door gemeentelijke werkzaamheden bij CS, Leidseplein en elders in onze stad. De activiteiten hangen voor een belangrijk deel ­samen met reparaties aan de traminfrastructuur of de vervanging ervan.

Trams en bijbehorend onderhoud verstoren echter niet alleen de mobiliteit. Zo blesseren fietsers zich regelmatig als zij uitglijden op de rails of erin klem komen te zitten en zijn er tussen half zes ‘s ochtends en diep in de nacht problemen rond geluidsoverlast van de – veelal te hard rijdende – trams.

Railsonderhoud
Ook krijgen omwonenden van trampleinen jaarlijks een of twee perioden van nachtelijk railsonderhoud (slijpen en lassen) voor hun kiezen. De 45 decibelnorm voor ‘s nachts, gesteld door de Wereld Gezondheidsorganisatie en bekrachtigd door de Europese Commissie, wordt op flagrante wijze geschonden.

Tot overmaat van ramp is het GVB al geruime tijd bezig het tramspoor met verhogingen boven het wegdek uit te tillen, waardoor dat deel van de publieke ruimte exclusief voor trams – en taxi’s – wordt.

Mensvriendelijker alternatief
Dit ontwricht de mobiliteit van overige verkeersdeelnemers en staat haaks op het concept van shared spaces, een modern inzicht waarmee onder meer aan de IJ-zijde van CS succes is geboekt.

Amsterdammers betalen jaarlijks via de belasting zo’n honderd miljoen euro aan het GVB, dat een fors deel van het geld gebruikt voor trams en spooronderhoud. Beste gemeente, is het echt noodzakelijk een negentiende-eeuws vervoermiddel de 21ste eeuw in te persen of is er ook een mensvriendelijker alternatief?

(ingezonden brief in het Parool, 23 november 2016)

Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>