Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Elk uur moord op vrouw om bruidsschat in India

sticker niqab Amsterdam Spui 2013 August nikab islam woman

Vorig jaar werden in India 8233 vrouwen vermoord wegens geschillen om de bruidsschat, ongeveer een per uur.

Anders dan bij moslims is de traditie bij hindoes dat de familie van de vrouw betaalt aan de man of zijn verwanten. Vrouwen ziet men in India als een soort last.

Slechts 32 procent van de bruidsschat gerelateerde misdrijven leidt tot een veroordeling.

sticker marriage life sentence Amsterdam center August 2013

Activisten voor vrouwenrechten beweren zelfs dat deze criminaliteit sterk toegenomen is wegens onder andere gaten in de wetgeving die het systeem van bruidsschatten moet voorkomen, laksheid van het openbaar ministerie en ook vanwege het lage percentage veroordelingen.

De politie beweert dat de bruidsschat in alle lagen van de samenleving voorkomt en volgens activist Ranjana Kumari leidde de economische opleving in het land zelfs tot een toename van de kosten.

Het schenken of ontvangen de bruidsschat is overigens al verboden in 1961.

DF

Gerelateerd:

Vaginaal racisme in India

Onvrij meisje drinkt benzine en verbrandt zichzelf

De Rode Brigade: vrouwen tegen seksueel geweld India

Seksueel geweld India voorlopig niet voorbij

John Stuart Mill: feminisme en slavernij

‘Mumbai Confidential’: strip over encounter-killings India

Waarom zo veel verkrachtingen in hoofdstad New Delhi?


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>