Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Eigen munt’ ISIL Irak, wurging vrouw Syrië

sticker Osama bin Laden with bra Amsterdam

Papiergeld met daarop de beeltenis van Osama Bin Laden is opgedoken in de Iraakse provincie Anbar. Het zou zijn uitgevaardigd door terreurbeweging ‘Islamitische Staat in Irak en de Levant’ (ISIL).

Het bankbiljet heet de ‘ISIL dinar’, bericht het Iraanse persbureau Fars, en is voorzien van handtekeningen van twee leiders van de jihadbende. De uitgifte van het papiergeld (foto) bewijst de noodzaak tot nauwe samenwerking tussen de autoriteiten en lokale stammen, stellen tegenstanders van ISIL (of ‘ISIS’).

De westelijke provincie kende de laatste maanden een scherpe opleving van het geweld.

sticker vrouw satanskruis Amsterdam‘Syrische vrouw publiekelijk gewurgd’

Een video op dezelfde website toont hoe een vrouw, naar verluidt in Syrië, om het leven wordt gebracht door een openbare wurging.

ISIL zou achter de moordpartij zitten en onduidelijk is wat het slachtoffer misdaan heeft om dit lot te verdienen. “Het vrouw-zijn was waarschijnlijk reden genoeg”, schrijft Fars.

‘ISIL verjaagd uit Deir Ezzor’

Het al-Nusra Front heeft samen met tien andere rebellengroepen ISIL verdreven uit de provincie Deir Ezzor, in het oosten van Syrië. Volgens zender al-Arabiya ging hier een gevecht van drie dagen aan vooraf.
sticker guerilla wisdom Amsterdam center 2013 August

Waarnemers zien dit als ‘een serieuze klap’ voor ISIL, aangezien de provincie rijk is aan olie en bovendien een doorgangsroute vormt voor strijders en wapens uit buurland Irak.

De opleving van het strijdgewoel volgt op een verwijdering tussen ISIL en Ayman al-Zawahiri, de opperchef van terreurbeweging al-Qaida.

DF

Gerelateerd:

Al Qaida ‘verstoot’ terreurgroep ISIL

Al Qaida doodt rebellenleiders Syrië

ISIL dreigde journalist in stukken te snijden

Rebellen Syrië slopen al-Qaida

Marokkaan vecht met 5 zoons in Syrië

Jihadisten Syrië slopen 150 jaar oude eik


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>