Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

EHRM-vonnis Feret schendt primaat politiek

Euro-logo-Litouwen-Pärnu
De uitspraak over de (extreem)rechtse Belgische politicus Daniel Feret door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens vormt een flagrante schending van het ‘primaat van de politiek’ en is een verontrustende aantasting van de vrije meningsuiting.

De nationale democratische stelsels op ons continent mogen bepaald niet perfect zijn, maar bezitten in ieder geval meer legitimiteit en maatschappelijk draagvlak dan de Europese instituties. In plaats van dit te erkennen breiden deze middels juridische en bureaucratische foefjes sluipenderwijs hun macht uit ten koste van de soevereiniteit van de lidstaten, hetgeen van links tot rechts forse weerstand oproept.

Wat betreft de Europese ‘verdieping’ worden bevolkingen voor voldongen feiten geplaatst, net als bijvoorbeeld inzake het immigratiebeleid, en tegenstanders ervan worden weggezet als borrelpraters, xenofoben of – zoals nu dus – domweg gemuilkorfd.

De uitspraak van het Hof is hoe dan ook koren op de molen van de PVV en dergelijke partijen, aangezien dit vonnis hun aversie tegen ‘Europa’ bepaald niet af zal doen nemen. En ach, misschien hebben ze wel gelijk.

DF


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>