Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Egyptische feministe verwerpt positieve discriminatie

sticker Vinylone woman knife  Amsterdam center 2013 August

Sinds de protesten uitbraken tegen de Egyptische dictator Moebarak komen uit met name Caïro schrikbarende berichten over seksuele aanvallen op vrouwen door grote groepen mannen.

sticker boerka Amsterdam burqa

Daders worden zelden gepakt en of de wandaden ‘centraal gecoördineerd’ worden is onduidelijk.

Naast deze massale aanrandingen zijn ook de politie, militairen en demonstranten-bendes van de Moslimbroederschap vaak erg bruut tegen vrouwen en is de grondwettelijke leeftijd voor trouwen onlangs verlaagd van 18 naar 13.

Partijgenoten van president Morsi zouden daar bovendien graag nog vier lentes vanaf snoepen.

nadeel van het quota-systeem
Oorzaak van de moeizame situatie van veel Egyptische vrouwen (en meisjes) is dat ze slecht vertegenwoordigd zijn in de politiek.

sticker boerka's Amsterdam burqa's‘Positieve discriminatie’ zoals een quota-systeem dat een bepaald aantal publieke functies of zetels in het parlement voor vrouwen reserveert, kent in Egypte echter ook fervente tegenstanders.

Een van hen is de welbespraakte advocate, mensenrechtenactivist en feministe Ragia Omran, die onlangs geïnterviewd werd op Aljazeera.net:
sticker feminism anarchism anarchy Baltics

“Vrouwen die geschikt zijn voor bepaalde functies moeten die krijgen wegens hun capaciteiten, niet omdat ze vrouw zijn. Het quota-systeem kan zelfs nadelig uitpakken voor ons. Lang niet alle vrouwen in machtige posities steunen vrouwenrechten.”

DF

Gerelateerd:

John Stuart Mill: feminisme en slavernij

Groepsverkrachting Brits-Pakistaanse vrouwen Libië

Tunesië: feminisme & fundamentalisten


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>