Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Egyptenaar ript Islamitische Staat

sticker ISIS inc 2014 June Amsterdam North NDSM terror iraq syria

De jihadistische terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft onlangs een financiële tegenslag te verduren gehad. Omgerekend 850.000 euro werd gestolen uit het religieuze fonds van de radicale soennieten.

Volgens IB Times is ene Abu Obeida (of ‘Ubaidah’) al-Masri verantwoordelijk voor de diefstal. Deze Egyptenaar had het binnen IS tot ‘emir’ van het Ministerie van Liefdadigheid weten te schoppen, waarna hij met de kas vluchtte naar Turkije. IS rekruteert vanwege het incident geen Egyptenaren meer, aldus lokale bronnen.

sticker 'thief'De door al-Masri gestolen aalmoezen zouden in de Syrische provincie Deir Ez Zour zijn opgehaald. IS-militanten collecteren daar en in andere door hen beheerste gebieden de islamitische armenbelasting (‘zakat’).

sticker god allah mohammed boodschapper islam Amsterdam south-east 2013 january Hizb.nl

Deze heffing vormt een van de vijf zuilen van de islam en bestaat uit 2,5% van de rijkdom van een moslim. De jihadisten eisen van inwoners van het ‘kalifaat’ dat ze deze belasting aan IS afdragen. Moslims die de zakat zelfstandig verstrekken aan de armen zijn niet van deze verplichting ontslagen, zo waarschuwt de terreurstaat.

DF


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>