Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Eeuwenoud hotel dicht door drankverbod

sticker flying ape Amsterdam center 2013 December Turkish hat

De restricties van de Turkse regering Erdogan op het verkopen van alcohol hebben een 400 jaar oud hotel de kop gekost. Okuz Mehmet Pasa Caravanserail aan de Egeïsche Zee werd lange tijd drukbezocht door filmsterren en andere bekendheden van over de gehele wereld.

“Het economisch tij zit de laatste jaren toch al niet mee maar het drankverbod vormt de nagel aan onze doodskist”, verklaart manager van de chique gelegenheid Ali Acundas.

sticker cocktail glass Amsterdam August 2013 alcoholDe conservatieve AKP-regering van premier Erdogan besloot in mei vorig jaar de verkoop van alcohol terug te dringen. De meeste horecagelegenheden beschikken over speciale vergunningen en ondervinden weinig last van de wetswijziging, schrijft The Daily Star.

Het uit 1618 daterende Okuz-hotel valt echter onder monumentenzorg, in wiens gebouwen sinds deze maand helemaal geen drank meer geschonken mag worden. Hierdoor verliest het bedrijf zijn aantrekkingskracht op buitenlandse toeristen, zegt Acundas. “We kunnen een Fransman immers niet vragen zijn glaasje wijn te verruilen voor een vruchtensapje.” Van de dertig werknemers zijn er momenteel nog maar zes in dienst.
sticker 'alcohol doesn't solve any problems ...'

Acundus noemt het beleid van de regering ‘een tijdelijke fout’ en is er zeker van dat die in de toekomst rechtgezet wordt. De restricties op alcohol vormden een belangrijke drijfveer voor de massale protesten van afgelopen zomer.

DF

Gerelateerd:

Turkije: rel om Turkse pizza

Erdoğan basht opperrechters

Erdoğan: ‘onderzoek = moordpoging’

‘Erdogan is gezond verstand kwijt’

Zelfcensuur dankzij aanpak journalisten

Straf voor medische hulp demonstranten


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>