Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Een jaar zonder Van Gogh

cactus Theo van Gogh

Het vertellen van de waarheid in tijden van universeel bedrog is een revolutionaire daad.
- George Orwell

Bij het zien van de herdenkingsbijeenkomst voor de precies een jaar geleden vermoorde filmmaker en columnist Theo van Gogh realiseer ik me weer hoe soepel het Nederlandse systeem eigenlijk werkt. Net als in het geval van de door een soort ambtenaar vermoorde Pim Fortuyn, vrees ik dat veel mensen Van Gogh vooral zullen herinneren om zijn – vermeende – aversie jegens de islam en moslims. En net als Pim Fortuyn dreigt Van Gogh ingelijfd en misbruikt te worden door bepaalde politieke elementen, die zo hun eigen agenda’s nastreven. Zoals ex-minister Thom de Graaf Fortuyn ritueel slachtte met een schaamteloze verwijzing naar het lijden van Anne Frank, zo lijven tegenstanders van de islam nu Van Gogh in in hun zogenaamde strijd voor het vrije woord.

Aan de ene kant is dit natuurlijk logisch. Evenals Fortuyn liet Van Gogh zich vaak negatief uit over bepaalde onplezierige gedragingen en houdingen waar een deel van de – met name Marokkaans/Nederlandse – moslims zich aan bezondigt. Daarnaast is er natuurlijk nog het feit dat Van Goghs moordenaar zich beroept op de islam. Anderzijds acht ik het onjuist Van Gogh primair in dit licht te bezien. Immers, hij was (al veel langer dan met de islam) geobsedeerd met de ongebreidelde corruptie en schaamteloze hypocrisie die veel Nederlandse politici en aanverwanten aan de dag leggen. Die dubbele moraal, het profiteurisme en de dictatoriale trekjes ontwaarde Van Gogh niet alleen bij veel hoge leden van de staat, maar ook bij een redelijk fors deel van de Nederlandse moslims. Laten we vooral ook niet vergeten dat de vrijheid van meningsuiting de laatste decennia echter uitsluitend gold voor ideeën uit een bepaalde politieke hoek – en de daarmee verbonden belangen. Het systeem van ‘linkse’ rechters en officieren van justitie, manipulerende ‘veiligheidsdiensten’, gesubsidieerde meldpunten, knokploegen en daarmee geestverwante politici bestaat nog steeds. De ‘maatschappelijke aanhang’ van deze fluwelen dictatuur lijkt langzaam af te brokkelen, maar de wetten en subsidiestromen zijn helaas nog in tact.

Enkele manieren om Van Gogh daadwerkelijk te eren:

1) Het binnen drie jaar halveren van het staatsbudget en bijbehorend ambtelijk apparaat. Laat de mensen eens zélf hun geld besteden. Dit betekent een democratisering van Nederland. Mensen kiezen dan écht – namelijk met hun zelfverdiende euro’s – in plaats van dat zij moeten stemmen op politici die toch nooit doen wat ze beloven.

2) De AIVD moet volledige openheid van zaken geven over de moorden op Van Gogh en Fortuyn. Ik wordt echt doodmoe van het feit dat er bijna iedere week nieuwe gegevens uitlekken, die tot dusver uit laksheid of opportunistisch eigenbelang door de autoriteiten onder de pet zijn gehouden.

3) In daad en woord feitelijkheid en respect voor ‘de ander’ betrachten. Ik neem het Van Gogh in zekere zin kwalijk dat hij soms zo grof was tegen moslims. Mohammed B. had – in zijn eigen ogen natuurlijk – hierdoor een perfect ‘excuus’ om hem te vermoorden. Van Gogh had oneindig veel effectiever kunnen zijn als hij zich meer in islam had verdiept, in plaats van het focussen op de randjeugd in de Diamantbuurt en enkele gedesoriënteerde en soms haatzaaiende imams. De scherpste columnist van Nederland is nu dood. Ik mis hem zeer. Amen.

DF

Het uitspreken van de waarheid in nabijheid van de koning, is de beste jihad. – profeet Mohammed

Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>