Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Duo-toiletten’ Sochi: de theorieën

sticker Yatusabes toilet man reading Amsterdam 2012

De foto van een toiletruimte met daarin twee wc’s in het Olympische Biatlon Centrum van Sochi (of ‘Sotsji’) veroorzaakt hilariteit in de blogosfeer. Een BBC correspondent maakte onlangs via Twitter de opmerkelijke constructie wereldkundig. De afwezigheid van een wc-rol aan een van beide zijden vergrootte slechts de hilariteit om het geheel.

De Russische oppositieleider Alexej Navalny retweette de foto en vroeg zich af “hoe dit te rijmen valt met de naar schatting 37 miljard euro die de Olympische Winterspelen hebben gekost”, aldus NOS.nl. Daarop suggereerde iemand dat de scheidingswand tussen de wc’s was “gestript”, Russische straattaal voor corruptie en verduistering.
sticker Yatusabes Amsterdam 2013 August

De discussie werd al snel idioter, schrijft The Moscow Times, nadat bloggers speculeerden dat de duo-wc Ruslands ‘grootsheid’ symboliseerde. “Ons land is zo genereus dat er twee wc-potten per toilet zijn.”

Op andere blogs legde men een verband tussen de wc’s en de verscherpte veiligheidseisen naar aanleiding van recente terreurdaden (“een pot is voor een hoogwaardigheidsbekleder, de ander voor z’n bodyguard”). Verder bedacht men veel homograppen over de plees of werd de afbeelding versierd met foto’s van premier Medvedev en president.

DF


Tags:        |      |   

2 reacties

 1. Ja, ik vrees sterk dat terroristen zich er zullen gaan proberen te laten gelden ook.

  Wat betreft die maffia-bendes, las ik dat Georgiërs er ook maar ‘druk’ mee zijn.

  Mooie & cleane site heb je trouwens!

  Dank voor je reactie,

  David

 2. Inderdaad een opvallend nieuwtje over Sotsji. Zoals er (helaas) zoveel zijn, eigenlijk al vanaf het moment dat Sotsji de OS kreeg toebedeeld. Of nog eerder.

  De aanwezigheid van Poetin tijdens de stemming van het IOC, de miljarden die jet kost om van een sub-tropische badplaats een olympische wintersport plaats te maken, de lokale maffia die alles op de achtergrond regelt en ga zo maar door.

  Ik ben heel benieuwd wat Sotsji de gemiddelde sportliefhebber gaat brengen, maar houdt mijn hart vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>