Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Dubieuze opvattingen van burgemeester Cohen

sticker your utopia my dystopia Laser3.14 Amsterdam

In zijn nieuwjaarsrede ageert burgemeester Cohen tegen de vrije markt en ‘privatiseringen’. De voorbeelden die hij daarbij aanhaalt zijn op z’n minst dubieus. Zo is mij bijvoorbeeld onduidelijk wat er geprivatiseerd is aan het onderwijs en zijn de NS nog steeds monopolist en bovendien voor 100% staatseigendom.

Daarnaast meent Cohen dat de problemen op de taximarkt voortkomen uit een ‘gebrek aan zeggenschap’ van de gemeente Amsterdam, terwijl het zelfs voor toeristen zichtbaar is dat deze sector inmiddels draait op afpersing in georganiseerd verband. Gewoon een kwestie van wetshandhaving dus.

poster 'stop de NoordZuidlijn', Amsterdam

Extra misplaatst aan Cohens sneer is de rijke historie van deze stad, die door de eeuwen heen groeide in tijden van vrije handel, nijverheid en zeer lage belastingen.

Inmiddels “roomt” de overheid via directe en indirecte heffingen wel zo’n 60% van het inkomen van de gemiddelde burger af, ter financiering van megalomane projecten en hordes bureaucraten om de bijbehorende chaos te beheren.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>