Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Rusland: dronken politieagent misschien carjacker


Een jaar geleden beloofde de verkeerspolitie van Moskou plechtig om zo’n dertig street-traps (verkeersvalstrikken) te verwijderen in zijn stad. Uit onderzoek van de lokale ANWB was  namelijk gebleken dat automobilisten bewust op sommige dagen met verkeersborden afgesloten straten straten werden ingelokt. Achteruitrijden – de enige optie – bleek er echter verboden, bovendien werd de bestuurder dan steevast opgewacht en beboet door ‘agenten’ (die natuurlijk omgekocht wilden worden). Recenter en wellicht grappiger is het verhaal over de rechercheur die – nadat hij omsingeld was door de interne politie – zich opsloot in zijn dienstauto om vervolgens 15.000 roebel aan smeergeld te verorberen.

Corruptie en ander wangedrag door politie-agenten hebben zo hun komische zijden maar soms vloeien ook horrorscenario’s voort uit de verloedering.

Zo wordt de politie-agent die afgelopen zondag te Sint Petersburg in beschonken staat een verkeersdrama veroorzaakte inmiddels ook verdacht van carjacking. Nikolai Miroshkin was vrij die avond en reed in een Honda Accord op de stoep een moeder met haar kind dood. Twee andere mensen verwondde hij ernstig. Justitie vond inmiddels een tweede Honda met identieke nummerplaten en Miroshkin is ontslagen.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>