Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Dreigementen na anti-jihad-film S-Arabië

PastaOner sticker fully proof Amsterdam east 2014 April Dynamite bomb

Een voormalige Saoedische jihadist heeft doodsbedreigingen ontvangen nadat hij een vijftien minuten durende video produceerde. Het filmpje keert zich tegen de ‘heilige oorlog’.

Abdulrahman Ayel, die zelf ooit deel uitmaakte van een terroristisch netwerk in Irak, koos de uiterst bloeddorstige rebellengroep ISIL tot thema van zijn productie. Volgens Arab News zet de film grote vraagtekens bij de “religieuze geloofwaardigheid” van de jihad-ronselaars.

sticker bomb explosive Amsterdam 2012 bomDe productie start met de executie van een aspirant-jihadist door Syrische leden van ISIL (of ‘ISIS’), dat Islamitische Staat in Irak en de Levant betekent. De Saoedische man werd verdacht van spionage.

Zijn geest keert na de terechtstelling vol vragen terug naar Saoedi-Arabië. Hij is als geest echter niet in staat te communiceren met de mensen en kan slechts meekijken in hun levens. Er blijkt, zo ontdekt hij, een forse kloof te bestaan tussen de woorden en de daden van de mensen die jonge mannen op pad sturen naar de Syrische slachtvelden.
sticker ghost Amsterdam Dam 2014 April geest spook

Deel twee van de video gaat specifiek over deze “boosdoeners die slechts om macht geven”, zegt Ayel.

Zijn productie heeft hem per email en via sociale media inmiddels de nodige doodsbedreigingen opgeleverd.

DF


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>