Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Doorregende fietser helpen kan simpel

tram-foto-photo-amsterdam

PvdA-raadslid Henk Boldewijn wil Amsterdam aantrekkelijker maken voor fietsers en bepleit daarom dat stoplichten langer voor hen op groen blijven staan in geval van regen (Parool, 5 januari). Hoewel een nobel streven, lijken me er technisch gezien nogal wat haken en ogen te kleven aan dit plan.

Een veel eenvoudiger oplossing is tram- en buschauffeurs het vermogen ontnemen tot verkeerslichtbeïnvloeding. Daarmee kunnen bestuurders van ov-karren stoplichten op forse afstand ‘vastzetten’ zodat ze op kruispunten door groen kunnen rijden. Voor de fietsers, scooterrijders, rolstoelers en voetgangers die soms al minutenlang doorweekt het rode licht aanstaren, betekent het aanstormen van een bus of tram dat hun licht maar niet op groen springt. Onderwijl zitten de ov-gebruikers er droog bij en vermaken ze zich met hun mobiele apparaatjes.

444

Op veel trajecten rijden trams inmiddels acht keer per uur, dus is het niet zo dat je een half uur moet wachten op de volgende als je er eens net eentje mist. In mijn beleving kan Boldewijn zijn tijd dus beter besteden aan het verwijderen van de knopjes ter beïnvloeding van verkeerslichten uit trams en bussen, dan plannen maken die andere verkeersstromen benadelen. (ingezonden brief in het Parool, geplaatst op de opiniepagina op 9 januari 2016)

DF (fietser)


Tags:        |      |      |   

2 reacties

 1. Hoi Hebergeur,

  Dank voor je reactie.
  Ik snap je punt, in de Mokumse binnenstad hou ook ik graag 2 handen aan het stuur.

  Vanuit principieel oogpunt vind ik het manipuleren van stoplichten door ov-karren een raar soort ongelijkheid opleveren, i.t.t. als het gaat om essentiële diensten als ambulance, brandweer en politie.
  Je verslag wacht ik af,
  groet!

  David

 2. Geen persoonlijke aanrader ik haat paraplu s maar eens je zo vaardig als een Nederlander met een paraplu kunt fietsen, zit je een pak droger in het zadel. Ik ga ervan uit dat je hiervoor een stevige paraplu gebruikt. Een model dat al op het voetpad door de wind overslaat, zal het op de fiets zeker niet lang redden. Er zijn ook parapluhouders, waarvan ik er binnenkort eentje mag testen. Het verslag volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>