Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Doodstraf voor zedenmonster Robert Mikelsons

kindertekening gifslang & schorpioen

Principiële tegenstanders van de doodstraf vind ik belachelijke mensen. Waarom zou zedenmonster Robert Mikelsons levenslang achter tralies moeten verdwijnen? Als zijn slachtoffers straks hun denk- en spraakvermogen ontwikkelen kunnen hun mama’s ze nu niet vertellen dat ‘de slechte man dood is’, hetgeen het trauma ongetwijfeld* versterkt en verlengt.

De levens van tientallen kinderen en ouders heeft deze man immers zeer ernstig geschaad. Het gaat daarbij niet alleen om angsten en fysieke klachten bij de kinderen, ook leven vaders en moeders in de gruwelijke wetenschap dat hun kroost statistisch gezien nu bijvoorbeeld meer risico loopt op het ontwikkelen van ‘verknipt gedrag’.

sticker filth Amsterdam art

De veroorzaker van dit alles gaat in de gevangenis jaarlijks minimaal 70.000 euro kosten, 18 jaar lang, waarna een kostbare dwangbehandeling volgt. Van dit geld kan je ook therapie en leuke uitstapjes voor de slachtoffertjes betalen, als we hier de doodstraf hadden. En het euthanaseren van M. hoeft hooguit een nest vleesetende mieren bij de dierenspeciaalzaak te kosten.

David Frankenhuis

* Ik ben geen specialist in traumaverwerking en weet niet of er onderzoek bestaat naar slachtoffers van dergelijk misbruik o.g.v. de hypothese: ‘executie van dader bevordert trauma-verwerking’. Het woord ‘ongetwijfeld’ gebruik ik hier omdat het plausibel is dat als de dader dood is, een kind in ieder geval kan snappen dat herhaling van de misdrijven door diezelfde dader onmogelijk is. Als dat ook maar één slachtoffer iets meer gemoedsrust op zou leveren, dan offer ik M. daar graag aan op.

P.S.: het enige echt goede argument tegen de doodstraf dat ik ken, is dat misdadigers dan waarschijnlijk meer moeite zullen doen om niet gepakt te worden waardoor slachtoffers, wetshandhavers en getuigen grotere risico’s lopen.

Tags:        |      |      |      |   

2 reacties

  1. Ha Henrick,
    dank voor je reactie. Ik moet zeggen dat ik ook geen groot fan van iets als de doodstraf ben, maar bij Robert M. en dergelijke van wie ook nog grote hoeveelheden beeldmateriaal bestaan, en die zulke ernstige misdrijven op zijn ‘geweten’ heeft, daarvoor maak ik graag een uitzondering.
    In de VS zit je ook nog met complicerende factoren, als dat African Americans x keer meer kans lopen op de doodstraf in de gemiddelde rechtbank dan blanken en nog zo wat statistieken.
    Leuk dat je af en toe hier eens wat kijkt op deze site.
    David

  2. Het kostenaspect van de doodstraf is een wijdverbreid misverstand. Onderzoek in de Verenigde Staten heeft uitgewezen dat de doodstraf 4 tot 5 keer meer kost dan levenslange gevangenisstraf. Dit komt met name door de extra procedures die ervoor moeten zorgen dat geen (of zo min mogelijk) onschuldige mensen de doodstraf krijgen. Het kostenargument gaat dus niet op, of de doodstraf beter is voor het verwerken van het trauma van de slachtoffers kan ik niet beoordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>