Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Minister Donners natte dromen

poster geluk is alleen in vrijheid te verwerven Amsterdam 2013

In het artikel ‘Zelfredzaamheid niet langer het parool’ dat een analyse van de troonrede biedt, lees ik dat “de oorzaken van de gevoelens van onzekerheid bij de Nederlandse bevolking deels buiten, deels binnen het bereik van de politiek liggen” (Volkskrant, 21 september 2005).

Zo zou de politiek “moeilijk de dreiging van het internationale moslimterrorisme kunnen beïnvloeden.”
sticker stop control Riga Baltics police

Tegelijkertijd dwingt dit verschijnsel “wel tot ingrijpende aanpassingen van Nederland” (oftewel een uitbreiding van de politiestaat).

Bovenstaande beweringen zijn echter in strijd met de feiten. Immers, de landen die de laatste jaren getroffen werden door grootschalige terreurdaden zijn allen militair actief in Irak en/of Afghanistan.

sticker urban butterflies mr 176 AmsterdamWoordvoerders van Jihadgroepen verklaarden vele malen dat aanslagen zoals in Londen en Madrid voorkomen hadden kunnen worden indien de regeerders zich niet zouden inlaten met de Amerikaanse acties in vooral door moslims bevolkte landen.

Een terugtrekking van het Nederlandse leger uit deze crisishaarden biedt belangrijke bijkomende voordelen.

Een hiervan is dat de schade van minister Donners natte dromen over de politiestaat die hij ooit leiden wil, beperkt blijft tot (de lakens in) zijn eigen slaapkamer. De slaapkamers van zestien miljoen andere Nederlanders kunnen zo gevrijwaard blijven van verborgen camera’s en microfoons.

David Frankenhuis


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>