Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Doden bij interne strijd taliban Pakistan

sticker LN not a Taliban but Rastaman Amsterdam center 2014 April

Gevechten tussen verschillende groepen taliban hebben vrijdag in de Pakistaanse stamgebieden van Zuid-Waziristan twaalf levens geëist.

Er zouden sinds afgelopen zondag al 56 doden gevallen zijn bij het interne geweld. De laatste strijdronde verliep volgens zender al-Jazeera tussen de factie van Khan Said en volgelingen van wijlen Hakimullah Mehsud.

street art sticker 'PNZ' in De JordaanDe schermutselingen vielen samen met het aflopen van een veertig dagen durend bestand met de regering. Het leiderschap van de overkoepelende Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) is vrijdag bijeen om te vergaderen over een verlenging van het staakt-het-vuren.
sticker peace bomb Amsterdam center 2013

De onderlinge strijd zou samenhangen met onenigheid over het wel of niet voortzetten van de onderhandelingen met het regime in Islamabad.

De islamistische taliban eisen vrijlating van een deel van de gevangenen en de instelling van een ‘vredes-zone’, waar de veiligheidsdiensten zich niet mogen vertonen.

DF


Tags:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>