Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Dode Liefdes’: Requiem Vampierridder deel 11


Onlangs kwam een nieuwe aflevering van de stripreeks Requiem de Vampierridder uit. Ook dit deel 11 is bedacht door Pat Mills en weer erg mooi getekend door Olivier Ledroit, maar vooralsnog helaas alleen in het Frans beschikbaar. Binnenkort komt er hopelijk een Engelse vertaling, want in het Nederlands stopt de reeks al na deel 7.

Inhoudelijk kan ik dus niet veel melden over deze strip, behalve dat het conflict tussen Draconia en zijn buurstaten bepaald nog niet ten eind is. De oorlogsvloot van graaf Dracula op zijn vlaggenschip S.S. Satanic koerst richting het onbetrouwbare Dystopia om er de lokale adel een lesje te leren.

Tegelijkertijd zweren zijn binnenlandse vijanden nog immer samen met buurstaten en de sinistere wetenschappers. Deze laatste zijn in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling van een wapen waaraan zelfs Dracula een zware dobber zal hebben.

Hoofdpersoon Heinrich Requiem wist in het vorige deel zijn geliefde Rebecca te bevrijden uit de klauwen van Otto, maar de zoektocht die hij opnieuw naar haar moet ondernemen is vol gevaren.

Iedereen met belangstelling voor stripboeken, geschiedenis en politiek raad ik deze reeks van harte aan.

DF

Gerelateerd:

Supergod: stripboek over goden

Crossed: horror kwadraat

Requiem Vampierridder deel IX

Slaine: anarchistisch stripboek

Politieke correctheid in de hel: Requiem Vampierridder


Tags:        |      |      |   

2 reacties

  1. Hoezo, de Nederlandse vertalingen stoppen al na deel 7? Tot nog toe zijn de eerste 10 delen allemaal vertaald, ik heb ze liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>