Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Django Unchained’: film en comic

Django Unchained white people
Deze kerst komt de langverwachte nieuwe film van Quentin Tarantino uit! ‘Django Unchained’ is een liefdesverhaal dat zich afspeelt in de VS rond 1850.

Django Unchained good eveningVerhaallijn

Onderweg naar een plantageDjango Unchained chain walk
wordt de slaaf Django bevrijd door premiejager dr King Schultz.

Deze zoekt de gebroeders Brittle en alleen Django kan hen helpen identificeren. De slaaf heeft slechte herinneringen aan dat drietal en is dus erg bereid om Schultz te helpen in zijn zoektocht.

Django zelf wil niets liever dan zijn vrouw terugvinden, die enkele maanden eerder van hem afgenomen werd op een plantage.

Na zijn ‘bevrijding’ is Django echter nog wel eigendom van de sympathieke Schultz, maar vanwege diens afkeer van slavernij is deze zeer bereid om Django te helpen zijn vrouw terug te krijgen.
Django Unchained nigger on a horse
In de introductie tot het stripverhaal vertelt Tarantino dat diverse passages uit het oorspronkelijke script die niet de film ‘haalden’ wél in de comic verwerkt zijn. Na True Romance zijn volgende love story!

DF

Gerelateerd:

Film en comic: Wanted

Veldslag bij ‘Crécy’: stripboek over ridders

Mexico’s geweld als stripboek: Juan Solo

The Killer: strip over een huurmoordenaar

Stripboek over communisme: De Jacht

Vuur uit de hel: Durango deel 14


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>