Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Stoepfietser Den Haag gediscrimineerd

sticker i love bakfietsmoeders Amsterdam 2013 September Huisstijl Noord

Een 37-jarige moeder heeft onlangs zes uur vastgezeten in verband met fietsen over de stoep. Hoewel het maar ging om enkele meters vond een agente het toch nodig om Majorie van Espelo te beboeten.

Ze kon zich niet legitimeren, schrijft het AD, en moest daarom mee naar het politiebureau. Haar telefoon mocht ze niet gebruiken. “Ik wilde nog een berichtje sturen naar de persoon met wie ik een afspraak had, maar dat mocht niet. Er kwam een agent aanlopen die mijn arm op mijn rug draaide.”

sticker smash police oppression Amsterdam center January 2014 cuffsDoor het politie-optreden kon ze haar kinderen niet van school halen en miste bovendien het huwelijk van een goede vriendin.

Als men haar uiteindelijk vrijlaat is ze drie bekeuringen rijker. Het fietsen over de stoep, vergeten van een identiteitsbewijs en het ‘uiten van een belediging’ kostten haar bijna 500 euro.

sticker suicycle bike company Amsterdam center 2013 December bike fiets gun

Dit is dus de stad waar diplomaten in hun dikke auto’s straffeloos door rood rijden, op stoepen parkeren en verslaggevers mishandelen.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>