Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Dealers in Rio stoppen verkoop crack

sticker cacaoïne Amsterdam 2013 August natuurlijke drug positieve vibes

In de sloppenwijken van Rio de Janeiro is het niet moeilijk om aan de drug ‘crack’ te komen. Een portie kost er minder dan drie dollar en met kalashnikovs bewapende jongeren houden de autoriteiten op afstand. De verwoesting die de drug aanricht lijkt door haast niets te stoppen, behalve door de machtige dealers zelf en precies dat gebeurde in zowel de Mandela als de Jacarezinho favela’s (sloppenwijken).

sticker Hero de Janeiro vrouw radio AmsterdamVolgens een geïnterviewde dealer is er weliswaar veel winst in de crack-handel te behalen, “maar tegelijkertijd vernietigt het onze gemeenschappen. Junkies beroven mensen thuis en vermoorden elkaar om niets. Daarom stopten we met de verkoop ervan.”
sticker 'Sin City status'

Flavia Pinheiro Froes – een advocate die veel handelaren vertegenwoordigt – verwacht dat deze trend zal doorzetten. Bendeleiders zien immers ook hun eigen familieleden stuk gaan aan crack.

sticker Narcoze Amsterdam grumpy faceVia haar organisatie ‘Anjos da Liberdade’ (Engelen der vrijheid) en contacten binnen de wereld van de dealers doet ze veel moeite de crack uit de samenleving te krijgen. Zelfs met gevangen genomen bendeleiders onderhandelt ze erover.

“Het overtuigen van de verkopers is een der efficiëntste manieren om de handel te bestrijden. Pas als het aanbod verdwijnt, kunnen we het probleem van de consument aanpakken.”
graffiti crack family Amsterdam Spui

De politie heeft overigens weinig sympathie voor deze onorthodoxe aanpak van de aan crack verslaafde junkies – ‘cracolanidias’ in het Braziliaans – en ziet het vooral als een afleidingsmanoeuvre aan de kant van de dealers.

Toch vind ik de beslissing van de handelaren niet onlogisch. Zonder de crack worden de buurten waar zij leven veiliger en bovendien verdien je op termijn ongetwijfeld meer aan klanten als ze op duurzame wijze verslaafd zijn aan iets wat jij levert.

DF

Gerelateerd:

‘Lolly lounges’: pedofilie in Zuid Afrika


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>