Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

De schoonheid van wraak

sticker 'Turkish head'
Veel mensen in onze verweekte westerse beschaving vinden wraak nemen iets primitiefs op z’n best. In een rechtsstaat zoals die in Nederland zijn er allerlei instanties bij wie je terecht kan en daarna volgt soms een rechtszaak waarmee eventueel onrecht recht gezet wordt. Helaas werkt het in ons land allang niet meer zo en zeker mensen uit culturen waar wraak aanvaardbaarder is dan hier, nemen dan ook regelmatig hun toevlucht tot dit millennia oude stukje ‘oerrecht’.

Ook Sezgin S. begreep ongetwijfeld dat de mogelijkheden om in Nederland je recht te halen erg gering zijn – tenzij je over de juiste connecties beschikt – en dus nam hij het maar ‘in eigen hand’. Resultaat: de veroordeelde Hengelose pedofiel Jan Diphoorn (59) is dood en naar ik hoop zullen weinig mensen daar rouwig om zijn. Hooguit enkele über-decadente Groenlinksers en D66′ers naar ik vermoed, maar beschaafde mensen negeren in het algemeen hun obscene gemoraliseer.
sticker mesvechten Riga mesgevecht
Nederland zou er naar mijn mening zeer gebaat bij zijn als het ‘primitieve cultuurelement’ wraak meer ingeburgerd zou raken bij de gemiddelde inwoner. Stel: je dochter wordt ingelijfd door loverboys, koop een uzi. Je bedrijf op het Damrak wordt de nek om gedraaid door ambtelijke lamlendigheid, een claymore zal het ze snel afleren. Politici die pleiten voor belastingverhoging, terwijl u nu reeds nauwelijks het hoofd boven water kan houden? Kidnappen, camera aan, wenkbrauwen en wimpers een voor een uittrekken en vervolgens de (nationaal)socialist levend verbranden, uploaden naar Youtube en voilà, het euvel is verholpen.

Helaas richt de eerwraak in bijvoorbeeld de Turkse cultuur zich nog regelmatig op de allerzwaksten, zoals jonge vrouwen die geen trek hebben in uithuwelijking en dergelijke horror. Misschien bereiken we hier echter ooit nog de ‘ideale mix’: keuzevrijheid voor de vrouw gekoppeld aan maatschappelijk snelrecht voor de overtreders van ‘het aanvaardbare’.

DF


Tags:        |      |   

8 reacties

 1. Ja, ik bespeur een duidelijke tweeslachtigheid in je reactie, en dat lijkt me terecht. Ik geloof Churchill zei ooit dat ‘het beste argument tegen democratie een gesprek met de gemiddelde stemgerechtigde is’. Defenestratie is ook een interessante manier om bestuurders scherp & eerlijk te krijgen/houden. Dank voor je reacties, David.

 2. Dat schrijnende gevallen als dat van de door jou genoemde pooier niet leiden tot een volksopstand, heeft met institutionele lafheid te maken. Sinds de staat zich van het begin van de 20e eeuw opwerpt als beschermer van ons allen, schrompelt het eergevoel met elke nieuwe strafwet eenvoudigweg verder in omdat private weerbaarheid stukje bij beetje wordt uitgesloten tot aan het punt dat het strafbaar is om eigen lijf en goed te verdedigen.

  Dat heeft zijn goede kanten, ik noem maar de vermindering van (vaak) onterechte lynch partijen, maar de slechte kanten; de pertinente onrechtvaardigheid bij het afhandelen van inbraken, straatroven en geweld in het algemeen, wegen zo langzamerhand zwaarder.
  In gevangenissen worden laag bij de grondse misdrijven nog altijd gepast bestraft en dat is, ben ik bang, waar we uitkomen als de lijn van eigenrichting wordt aangehouden. De onvermijdelijke conclusie is: GEBRUIK UW STEM !

  DISCLAIMER: Bij dit soort beschouwingen moet men er wel rekening mee houden dat minstens de helft van de bevolking rakelings langs de werkelijkheid scheert en daarmee elke vorm van democratie onberekenbaar maakt.

 3. Ik ben het erg met je eens dat de kans groot is dat eigenrichting ten koste van de pleger gaat, hoewel de keren dat ik wraak nam me immer goed bevielen (tot nog toe). Veel beter is het lijkt me om het systeem bij te sturen, maar gezien het lamlendige zooitje (semi)bureaucraten en rechters dat ons bestuurt acht ik dat een erg lange route. Zie bv hoe Saban Baran met hulp van extreem incompetente of corrupte rechters de bak uitwandelde. Voor iedere beschaafde dode die valt zouden 4 misdadigers verdelgd moeten worden, of rechters die ze mild straffen bv. Dan lost het probleem zichzelf op.

 4. Is het – de feitelijke problemen daargelaten – niet zo dat ad hoc eigenrichting, binnen de rechtstaat die we nu nog hebben uiteindelijk altijd ten koste gaat van de eigenrichter. Het systeem zal hem immers vervolgen en willen bestraffen. Het lijkt mij werkelijker om maatschappelijke wanorde voor te zijn door via het politieke systeem het bij te sturen. De kans daarop is nu groter dan ooit omdat Pim Fortuin, Rita Verdonk en Geert Wilders de politiek toegankelijk hebben gemaakt voor mensen die eerder buiten de gevestigde orde werden gehouden. Zelfs voor eigenrichters.

 5. Als een rechtsstaat nog primair bezig is met het bestelen van de bevolking en de bescherming van misdadigers en de import van klaplopers, dan lijkt het me het best als de ‘samenleving’ er eens wat parasitaire speklagen uitsnijdt. Echte checks & balances, zeg maar.

 6. Is dit een pleidooi voor eigenrichting ?

 7. Haha, ja, sponsoring van een dergelijk evenement had ik nog niet aan gedacht. En – wegens dat Christenmeisje in Paki-rattenvolk-stan – misschien die ambassadeur hier plus z’n gezin levend en live door (andere) zwijnen laten verorberen. Zou ik voor betalen om te mogen aanschouwen.

 8. Zaterdag Wraakdag. Vol op de buis na Spuiten en Slikken waarbij wraaknemers de daders met behulp van Bekende Nederlanders eerst vierendelen en dan de resten door de kuikenversnipperaar (mogelijk gemaakt door Brzimski Grootkeukenapparatuur en Pieppiep Kuikenentenarij) jassen. We zijn er rijp voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>