Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

De natte wind van Lodewijk Asscher

animal farm pig cover
“Mijn vertrouwen in Lodewijk Asscher verloor ik toen hij Albert Heijn bekritiseerde vanwege het keurmerk rond de champignons”, zegt mijn goede vriend Willem, “want als er ‘Nederland’ op de verpakking staat moet dat voldoende zijn.”

Hij reageert op mijn vraag naar zijn mening over de door dezelfde PvdA-minister van Sociale Zaken voorgestelde algemene loonsverhoging ter verbetering van de koopkracht, terwijl de economie al geruime tijd in zwaar weer verkeert en vooruitzichten bepaald ongunstig lijken. Ondanks dit verhoogde de vorige regering de BTW en stijgen ook belastingen van lokale overheden.

nieuwe wind
Het lijkt er sterk op dat de spindocters achter Asscher zijn ‘rode profiel’ flink aan het opvijzelen zijn, want een eventuele verdieping van de economische crisis zou het electoraat ontvankelijker kunnen maken voor links populisme. Het is natuurlijk gunstig voor de partij als er naast het ‘milieu-profiel’ Diederik Samsom soms ook een sociaal gezicht getoond wordt.

Hophophop, hang de socialisten op - boekEen ding is zeker: met Asschers opmerking over lonen en koopkracht staan vakbonden – niet in de laatste plaats de ambtenarenbonden – stukken sterker in de aankomende CAO-onderhandeling. Voor bedrijven die daardoor in problemen raken en failliet gaan is het gewoon pech hebben. Bovendien zullen hun arbeiders op straat komen te staan.

Wel opmerkelijk hoe het linkse beleid van de afgelopen decennia een buitengewoon rauw type survival of the fittest bevordert. De linksige ‘nieuwe wind’ die sinds kort in onze polder waait zou dan ook wel eens een onsmakelijk natte ruft kunnen blijken.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>