Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

De hypocrisie van Fouad Belkacem

sticker niqab  Amsterdam nikaab islam

Na een publiekelijke veroordeling door sjeik Issam Al-Bachir op de moslimbeurs te Brussel is onlangs Sharia4Belgium opgeheven. Volgens de sjeik “verpesten die extremisten het leven voor alle moslims die vreedzaam in België willen leven.”

Vandaag is woordvoerder Fouad Belkacem van de inmiddels ter ziele gegane club haatzaaiers in het nieuws met de eis dat hij in de gevangenis kan trouwen met zijn zwangere verloofde. Daarvoor heeft hij zelfs een kort geding aangespannen tegen een ambtenaar van de burgerlijke stand.

moskee - Los Angeles

~ Los Angeles ~

Opmerkelijk toch dat iemand die de Belgische samenleving en rechtsstaat volledig beweert te verwerpen er juridische procedures aanspant.

Bijna net zo vreemd als het feit dat hij dus voor het huwelijk reeds met z’n meisje lag te wippen, iets dat Allah ook niet schijnt aan te moedigen. Ongehuwd zwanger is immers bepaald niet het ideaal van de islam en je weet nooit wat er tussen de paring en de trouwdag nog kan geschieden. Alleen God weet dat – Allahu alem. Wat zegt de Koran ook weer over de hypocrieten en verderfzaaiers?

sticker boerka Amsterdam burqa“En onder de mensen is er degene wiens woorden over het wereldse leven jullie verbazen en hij roept Allah op om te getuigen over wat zich in zijn hart bevindt, terwijl hij de ergste opstandeling is. En wanneer hij zich afwendt, dan gaat hij op de aarde rond om er verderf te zaaien en het gewas en het vee te vernietigen. En Allah houdt niet van het verderf.” (Koran, 2:204/205)

Als ik berichten lees over dergelijke zogenaamd fundamentalistische Belgen denk ik soms terug aan de oprechte en eerlijke Özgür*.

Hij was een van mijn betere vrienden in de tijd dat ik veel omging met moslims in Nederland en met hem besprak ik regelmatig zaken als geloof, politiek en ‘het leven’. Hij was ruim vijf jaar jonger dan ik, een harde werker en bovenal erg vroom.

Op een middag vroeg ik hem, gezeten voor de Ayasofya-moskee in A’dam Baarsjes, of hij een vriendinnetje had.

Ö: “nee, natuurlijk niet, dat is een grote zonde! Wel heb ik me enkele maanden geleden verloofd.”

~ Volkskrant, 29/1/2005 ~

Ik: “oké, maar die meid mag natuurlijk niet zwanger worden voordat je trouwt. Gebruik je condooms of zij de pil?”

Op dat moment keek hij me aan met een blik alsof ik hem vroeg om zich ter plaatse, in de nabijheid van zijn gehele familie, te bekeren tot het jodendom. Het kwam er op neer dat hij nog nooit gewipt had en zelfs niet gezoend.

sticker 'Fake' boy girl Amsterdam art

“Maar … heb je dan wel eens gemasturbeerd?”, vroeg ik hem ongelovig doch met een brede glimlach op mijn gezicht.

Ö: “nou”, sprak hij hevig blozend terwijl hij van schaamte door de aarde leek te worden verzwolgen, “dat … dat zul je mij niet horen ontkennen …”

DF

* niet zijn echte naam

Gerelateerd:

Wat is een moslim?

Aboe Kasim (Sharia4Belgium) overtreedt zelf sharia!

Diversiteit bij islamisten en islam-experts

Ter verdediging van imam Fawaz Jneid

De Achilleshiel van Sharia4Belgium

Wantoestanden gastarbeiders niet dankzij islam

Imam Budak, Canan Uyar en Hans Jansen

Doodswens Mohammed B. niet uit islam


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>