Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Heffing digitale afvalstoffen komt er niet

~ Sinister forces / Return of the repressed ~

~ Sinister forces / Return of the repressed ~

“Uh Rinus, als ik het goed heb wil je dat ik aankomende maandag je idee voorleg aan de minister van Financiën?”

“Ja, overal moeten we bezuinigen dus waarom zou je ermee wachten? Je vertelde nog niemand erover, toch?”

sticker 'reset het kabinet'“Inderdaad, maar … uh … ik download nogal eens erotisch materiaal dat ik vervolgens delete, geldt die heffing die je voorstelt dan ook voor mij?”

“Hmm, Hans, misschien kunnen we op grond van het ‘algemeen belang’ een uitzondering maken voor ambtenaren. Een ieder is immers gelijk voor de wet in Nederland.”

“Hè? Maar … ah, hahaha! Je neemt me in de maling!! Schavuit die je bent!”

“Maar Hans, even zonder dollen, je snapt wel het idee achter de nieuwe belasting? En dat je de minister niet alles moet voorkauwen, dus dat je hem zelf op het idee laat komen dat het geld in het laatje brengt? Dan is de kans groter dat hij zich het plan eigen maakt.”

“Ja, goed dat je het zegt ja. Maar de heffing moet dus illegaal downloaden tegengaan en omdat pc’s maar een beperkte opslagcapaciteit hebben, gooien gebruikers wekelijks veel digitale informatie weg als ze klikken op ‘prullenbak leegmaken’. Hiervan willen we het volume belasten, met behulp van verplicht op elke pc en laptop geïnstalleerde software die de hoeveelheid gewiste informatie meet?”

“Exact! Het mooie is dat we zo de privacy niet eens hoeven te schenden, hetgeen soms moeilijk ligt bij de liberale bewindslieden.”
sticker brain control Amsterdam
“En we gaan de bevolking warm maken voor de heffing met de slogan: ‘een kieskeurige downloader kiest ook voor z’n portemonnee!’, dus we verpakken het als besparing.”

“Ja, dat kan niet anders dan …”

Het gesprek dat ik enkele maanden geleden aan een tafeltje verderop in het restaurant enige tijd aanhoorde verontrustte me ernstig, tot ik bemerkte dat de door mijn spion in het eten van de ambtenaren gemixte GHB zijn werk begon te doen. Al snel waren de heren mentaal volstrekt willoos, waarna ik ze begripvol begeleidde naar een voertuig dat buiten gereed stond.

Anderhalf uur later verkocht ik ze in Zuid-Holland aan een illegale darkroom die louter door zedendelinquenten en Hells Angels bezocht wordt. Gasten van het etablissement mogen ook deelnemen aan de snuff-movies die ze er maken, dus van de ‘digitale afvalstoffenheffing’ heeft uiteindelijk niemand meer iets vernomen.

D.Fenestratie


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>