Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

CPB-rapport opmaat afpersing huurders?

Parool 19 november 2008

Het is vreemd dat het CPB-rapport over de 7.000 euro die de gemiddelde Amsterdamse huurder jaarlijks ‘cadeau’ zou krijgen de hoofdoorzaken van de verstoorde woningmarkt goeddeels buiten beschouwing laat (Parool, 15 november 2008).

Ten eerste heeft het rapport weinig oog voor de gevolgen van de hypotheekrente-aftrek, die kopen aantrekkelijk maakt en zo de woningprijzen omhoog jaagt. Het CPB kan dus wel stellen dat de huren “65 procent lager zijn dan het bedrag dat hun huizen gezien hun waarde zouden moeten opbrengen”, maar vergeet daarbij te vermelden dat de wet een belangrijke veroorzaker is van die hoge prijzen.

sticker Anarchy dog Amsterdam

< Amsterdam >

In de tweede plaats is er nauwelijks controle op het misbruik van sociale huurwoningen, waardoor in deze stad alleen al enkele tienduizenden huizen in feite illegaal worden bewoond.

Tot slot is de huurmarkt ernstig vervuild door de regelingen van de verzorgingsstaat. Dit fraudegevoelige systeem maakt mogelijk dat niet-productieve mensen op kosten van onder andere belastingbetalende starters de huizen bewonen waarin diezelfde starters vaak maar wat graag zouden wonen, zeker tegen de huurprijzen die er nu gelden.

De toonzetting uit het rapport doet vrezen dat de ontdekking van het ‘cadeau’ slechts de opmaat zal zijn om – via wet en woningcorporatie – Amsterdamse huurders die nét buiten alle sociale regelingen vallen, verder af te persen, ten gunste van de gemeentekas en de uitkeringsgerechtigden die de machtige PvdA zo graag electoraal aan zich bindt.

DF

- Parool 19 november 2008 -


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>