Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Citaten 2009-I

‘Wij veel betaald? Balkenende, die moet ernstig gekort worden. Ja haha, maar ik meen dat serieus.’ (Mart Smeets, Revu 8/7/2009)

‘Celstraf militairen voor pogingen afpersing’
ARNHEM – De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem heeft maandag een 43-jarige sergeant-majoor uit Hoogerheide veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, voor pogingen om bedrijven af te persen. Dat gebeurde tussen mei en juli in Hoogerheide en Huijbergen, vlak bij de vliegbasis Woensdrecht. (Telegraaf, 19 okt 2009)

‘De chauffeur’
Nouredine el H. (26), de taxichaffeur die de student Oscar de Marchi (28) op 17 januari 2008 aanreed, werd veroordeeld tot 180 uur taakstraf en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid. Hij hield voor de rechter vol dat Oscar niet overstak op het zebrapad, ergens op de Marnixstraat in Amsterdam. Een beveiligingscamera overtuigde de rechter echter van het tegendeel. Het vonnis: El H. reed ‘zeer onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam’ (Oscar ‘vloog’ daardoor bijna 13 meter en lag vervolgens 8 maanden in coma, df). Inmiddels kan hij niet lopen, nauwelijks zitten en is de rechterhelft van zijn schedel verwijderd om de druk op zijn hersenen, die te weinig vocht opnemen, te verlichten. (Parool, 24/10/2009)

‘Tjeerd Herrema naar Rochdale’
In een nog niet openbaar gemaakt rapport – minister Eberhard van der Laan wil het de Tweede Kamer niet laten lezen – wordt zeer scherp geoordeeld over het gebrek aan toezicht van de raad van commisarissen op het handelen van Rochdale directeur Möllenkamp, die zonder ruggespraak tot 50 miljoen euro mocht uitgeven. (Parool 17/10/2009)

‘Bij Anno 1890 staat nog een drankrekening open’
Alle schuldeisers van de failliete aannemer Hillen & Roosen zullen voorrang moeten verlenen aan de belastingdienst, die nog 5 miljoen verwacht, en huisfinancier Rabobank (7,1 miljoen). (Parool, 15/10/2009)

‘Einddatum NZ-lijn voor raad verzwegen’
De gemeenteraad van Amsterdam kreeg in 2007 te horen dat de N/Z-lijn eind 2013 klaar zou zijn, terwijl ambtenaren de kans dat dit zou lukken toen al op minder dan één procent schatten. Inmiddels is de verwachte einddatum 2018. (Parool, 24/9/2009)

‘Brussel wil CO2-uitstoot burgers belasten’
De Zweedse minister Borg (die betrokken is bij het bedenken van nieuwe Europese belastingen, df) beklemtoonde dat belastingen nooit populair zijn. ‘Maar deze heeft een goed doel. Dat maakt de acceptatie misschien gemakkelijker’. (Volkskrant, 3/10/2009)

‘Misdaad? Het publiek heeft geen idee’
De war on drugs is een oorlog tegen de armen, zoveel is wel duidelijk. En je kunt de gemiddelde Hollywood-cop-show beschouwen als propaganda om dit systeem in stand te houden.
(David Simon, Parool, 7/10/2009)

‘President Achmadinejad is van joodse afkomst’
(krantekop, Parool, 5/10/2009)

‘Inburgerles kan zoveel beter’
Het overheidsgeld voor de inburgering wordt bijna volledig opgesoupeerd door alle tussenlagen die gecreëerd zijn’. (ingezonden brief door Laure Meijer, Parool, 2/10/2009)

‘Marokkanen en Molukkers stevig slaags’
Een automobilist uit Culemborg verborg een kapmes onder zijn jas. Mede-inzittenden bemoeilijkten de arrestatie. (Parool, 10/9/2009)

‘Taxiongeluk: eis één jaar cel’
Taxichauffeur S. el A. die het ongeluk veroorzaakte waarbij Anne Bosch van Drakestein (27) overleed, hoorde gisteren een jaar, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen wegens roekeloos rijgedrag. El A. was door rood gereden en reed zeker 100 km/u, terwijl je er maar 70 mag. Hij is doelbewust op rood afgereden zonder te remmen. In januari van dit jaar had hij een rijvaardigheidstest niet gehaald. Enige tijd na het ongeluk ging hij toch weer aan het werk. (Parool, 11/9/2009)

‘Britse veteranen massaal in de fout’
Bijna 1 op 10 Britse gevangenen is een oorlogsveteraan. Het aantal Britse ex-militairen dat is gedetineerd of voorwaardelijk op vrije voeten verkeert, ligt 2 keer hoger dan het aantal militairen dat in Afghanistan dient. (Volkskrant, 26/9/2009)

‘Neef en nicht’
Het zal mijn leeftijd zijn (89), maar waarom mogen neef en nicht niet trouwen in Nederland? Nederland nota bene, waar twee nichten wel kunnen trouwen. (ingezonden brief door Bob Maas, Volkskrant 26/9/2009)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>