Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Christenmeisje gedwongen gehuwd met moslim (Nigeria)

sticker niqab  Amsterdam nikaab islam

In de staat Kaduna in het noorden van Nigeria is afgelopen april de 15-jarige scholiere Rita Chinedu Ukeje op weg naar school ontvoerd door een buschauffeur.

Deze ‘Usman’ zou inmiddels zijn “getrouwd” met het kind en is bovendien verbonden met een netwerk gevaarlijke moslimfundamentalisten.

Toen haar moeder Joy het meisje vrij probeerde te krijgen zouden er zelfs moordenaars achter haar aangestuurd zijn, maar de lokale autoriteiten lijken weinig te ondernemen.

sticker Hosselaer Amsterdam center August 2013Daarom deed de oma van het kind – Jessy Ukeje – onlangs een emotionele oproep aan president Goodluck Jonathan om het meisje te redden uit de klauwen van haar ontvoerders.

“Als ze mijn kleindochter wilden trouwen vereisen zowel traditie als religie dat ze hier thuis komen en haar huwen volgens de gebruiken van het Igbo volk. In plaats daarvan ontvoerden ze haar, hielden het kind gevangen en dwongen haar te bekeren tot moslim. Vervolgens huwden ze haar uit zonder instemming van haar ouders, die niet eens ingelicht werden. Dit is absoluut tegen de religie en tegen de traditie.”
sticker Osama bin Laden with bra Amsterdam

Joy zag haar dochter terug op het politiebureau waar Usman kortstondig werd vastgehouden. Rita was gehuld in een islamitisch gewaad en beweerde vreemd genoeg haar moeder en andere familieleden niet te kennen, wat Joy deed vermoeden dat het kind gedrogeerd was.

“Toen we op het bureau kwamen en Usman er even niet bij was, sprak mijn dochter ‘Mamma, help me alsjeblieft om te vergeten wat deze mensen me aandeden’, maar dan kwam hij weer terug met zijn vrienden, veegde haar tranen weg en vertelde dat Rita ons niet kende.”

girl cries blood crying poster Amsterdam center 2013 September 'street art'Later bezocht Joy nog ene Malam Abdulahi. Hij staat erom bekend Christenmeisjes via zijn charmes en ‘kruidenmengsels’ te bekeren tot de islam, alvorens ze uit te huwelijken.

Malam schepte op dat hij dit ‘ruim duizend keer’ gedaan had en vond de moeder ‘koppig’.

politie machteloos, in 2008 ernstige onlusten
Volgens Daniel Babayi, hoofd van de Vereniging christenen in Noord Nigeria bestaan er momenteel minstens vijf gevallen zoals die van Rita en ‘verergert de situatie’.

“Minderjarige meisjes worden vastgehouden in huizen van emirs of imams. De autoriteiten zeggen niks voor ons te kunnen doen. De politie lijkt machteloos, of is soms zelfs onderdeel van de samenzwering.”

sticker niqab Amsterdam Spui 2013 August nikab islam woman

In 2008 braken er ernstige onlusten uit nadat agenten twee Christelijke tienermeisjes uit handen van moslimfundamentalisten bevrijd hadden in de staat Bauchi.

De lokale ‘shariah commissie’ Hisbah Command verbrandde zes kerken, terwijl de meisjes voor hun eigen veiligheid naar het zuiden des lands moesten verhuizen.

Alleen al in het stadje Ningi zouden 13 Christelijke meisjes door moslims zijn gekidnapt en onder dwang bekeerd en ‘uitgehuwelijkt’.

DF

Gerelateerd:

Tunesië: feminisme & fundamentalisten

De tactiek van Boko Haram

Uitgehuwelijkt meisje video Jemen ‘liegt en zoekt profijt’

Egypte: meisjes naakt op auto’s gebonden & met mes verkracht

Marokko: video zelfmoordpoging uitgehuwelijkt meisje

Zuid-Afrika: meisje (12) bijt tong verkrachter af

Libanon: verkrachting binnen huwelijk nu ‘overtreding’

Saudische imam martelt, verkracht en doodt eigen kindje

Perverts Pakistan gebruiken meisjes als wisselgeld

Veel seksueel geweld vluchtelingenkampen Somalië

‘Lolly lounges’: pedofilie in Zuid Afrika

Corruptie met brandstof-subsidies, Nigeria

Noord-Nigeria: bloedige aanval na ‘necklacing’


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>