Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Christenmeisje trouwt moslim onder dwang

sticker niqab Amsterdam Centre 2013 nikab

De autoriteiten hebben nog niets gedaan aan het ontvoeren van een christelijk meisje in de Pakistaanse regio Punjab. Ze zou gedwongen moslim zijn geworden, waarna ze moest trouwen met een islamitische landeigenaar.

De zestienjarige Samariya Nadeem werd halverwege januari gekidnapt toen ze op weg was naar school, schrijft Asia News. De politie doet niks aan de situatie en lokale imams noemen het ‘legaal’ om niet-moslims te ontvoeren en bekeren.
sticker niqab Amsterdam Spui 2013 August nikab islam woman

De familie organiseerde donderdag in Lahore een protest tegen de situatie. Volgens de Pakistaanse wet is het onwettig minderjarigen te huwen zonder toestemming van de ouders.

De katholieke kerk steunt de familie en veroordeelt ‘de wijdverbreide praktijk’ van het ontvoeren en gedwongen uithuwelijken, waarvan vooral christenen en hindoes slachtoffer zijn. Meisjes worden hierin “gereduceerd tot een staat van slavernij”, beweert de kerk.

DF

Gerelateerd:

Na huwelijk toch straf kinderverkrachter

Verkrachter ‘trouwde’ meisje (14)

Verkrachting niet langer beloond

Turks kindbruidje (14) doodgeschoten

Christin gedwongen bekeerd tot islam

Man bedreigt dochter (12) tijdens bruiloft, komt tot inkeer


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>