Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Carjacking met neppistool faalt

sticker Dirty Jerz this is a stick-up Philadelphia 2014 gun crime July dcv stp 326 ruh

Een woedende menigte heeft dit weekend in het oosten van Zuid-Afrika twee criminelen stevig aangepakt. Dit gebeurde na een mislukte poging om een auto te roven.

Volgens News24 vond de overval plaats in Cato Ridge, nabij Durban. De boeven hadden met een speelgoedpistool een man overvallen op een parkeerplaats. Ze dwongen hem op de bijrijdersstoel van zijn voertuig plaats te nemen en scheurden ervandoor.

sticker Young Gunz Amsterdam 2012Buurtbewoners hadden dit echter al snel in de gaten en zetten de achtervolging in. Korte tijd later sloeg de auto over de kop, waarop de vigilantes een van de overvallers met stokken en metalen pijpen aftuigden. De andere boef werd na een vlucht van een kilometer gevangen en kreeg een soortgelijke behandeling.

sticker vigilante battle for expression Amsterdam 2013

Het slachtoffer van de carjacking is met verwondingen in een ziekenhuis opgenomen. De twee daders, van 18 en 21 jaar oud, zijn overgedragen aan de politie.

DF

Gerelateerd:

Buurtbewoners slaan overvaller dood

Vigilantes jagen op ‘GTA gang’ Rusland

Zuid-Afrikaan gestenigd na inbraak


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>