Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Cambodja: 9 doden bij granaataanval bruiloft

sticker love grenade amor vincit omnia Amsterdam 2013 November

Een huwelijk in de Cambodjaanse provincie Kompong Thom is op brute wijze verstoord door een jaloerse man. Hij gooide zaterdagnacht een handgranaat bovenop de tent waaronder tientallen bruiloftsgasten stonden te dansen.

De aanval kostte aan negen feestgangers het leven en leidde tot dertig gewonden. Het misdrijf zou gepleegd zijn uit jaloezie over het huwelijk, schrijft The Cambodia Daily.

sticker granaat vaas Amsterdam 2013 vase grenade

Alle doden waren volwassenen en van de gewonden was de helft er ernstig aan toe. Zowel de bruid als de bruidegom liepen verwondingen op.

De politie meldde dat de dader werd gearresteerd. Hij zou een ‘persoonlijk conflict’ hebben gehad met de slachtoffers en bovendien verliefd zijn geweest op de bruid. Zowel de bruidegom als de aanvaller, die mogelijk drugsverslaafd is, kregen ooit ‘lessen’ in agressie-beheersing van de politie.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>