Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

BV Nederland: onheilspellende ‘cracks in the ice’

sticker Partij van de Niks Amsterdam 2014 March Lets fuck them back

Het nieuwste schandaal in de verzorgingsstaat: busladingen Bulgaren die per persoon even 10.000 euro ‘vangen’ bij de Nederlandse belastingdienst. In Rotterdam en andere gemeenten krijgen ze met een vervalst kopietje kinderlijk eenvoudig de benodigde stempels, waarna de belastingdienst onmiddellijk tot uitkering met terugwerkende kracht overgaat.

sticker we rob this Amsterdam

Volgens het politie-onderzoek “gaat het om bendes die eerder aan mensenhandel deden, maar zich nu toeleggen op toeslagenfraude omdat er meer aan te verdienen valt.”

Opvallend hoe makkelijk ambtenaren geld weggeven zonder enige controle terwijl ondernemers zonder de juiste bonnetjes door de Fiscus met de meest waanzinnige boetes om de oren geslagen worden. Interessant ook dat het een vertrouwelijk rapport van de politie betrof. Er bestaan dus nog ambtenaren die tot lekken naar de pers bereid zijn als het publieke belang dat vergt.

vrijheid is nooit gegeven maar altijd genomen posterlek van onder, lek van boven
Zo lek als verzorgingsstaat aan de onderkant is, zo wordt er ook van boven uitvoerig illegaal – en straffeloos – gegraaid.
sticker sticky fingers Amsterdam 2013

Onlangs werd bijvoorbeeld bekend dat Nederlanders jarenlang teveel aan zorgpremie betaald hebben.

Over teruggave van de overtollige winsten bestaat echter nog onduidelijkheid, net als over strafrechtelijke vervolging van de betrokkenen.

Zolang de belastingbetaler maar voldoende genaaid wordt, lijkt Den Haag het eigenlijk wel oké verder te vinden op een obligate reactie van staatssecretaris Weekers na. Even de soundbyte om mensen enig zand in de ogen te strooien en vervolgens verandert niets, laat staan dat betrokken ambtenaren bestraft worden.

Uiteraard gaan ook topambtenaren die zich schuldig maken aan belangenverstrengeling vrijuit, want volgens het ministerie ‘is er niets aan de hand’.

sticker u bevindt zich hier Amsterdamcrimineel circuit explodeert
Zojuist werd bekend dat een der schutters van de dubbele moord in de Staatsliedenbuurt ‘voortvluchtig’ was na het doorknippen van zijn elektronische enkelband.

Deze Adil A. was veroordeeld tot 6 jaar cel na enkele gewapende overvallen, waarbij hij de politie onder vuur nam.

Na drie jaar mocht hij thuis zijn straf uitzitten, hetgeen de rechter mede-verantwoordelijk maakt voor de moorden op Said el Yazidi en Youssef Lhkorf.

sticker Chaos AmsterdamVerder eindigen bloederige straatgevechten inmiddels in bibliotheken, wordt een kind (5) mishandeld bij een woningoverval, jongetjes van 11 knock-out getrapt door achttienjarigen op het voetbalveld en bejaarde vrouwen met 75 messteken om het leven gebracht wegens iemands gokverslaving.

sticker stop de huurexplosie Oude Pijp

Dat dergelijk geweld in de overgrote meerderheid gepleegd wordt door mensen uit andere culturen is voor beleidsmakers geen reden om grenzen wat strakker te sluiten en de parasieten en roofdieren onder de nieuwkomers de grens over te donderen. Tsk, zulk kleinburgerlijk racisme.*

prioriteit ambtenarrij
Dat gewone burgers – en dan vooral kinderen en bejaarden zoals onlangs nog de ouders van Patricia Paay – steeds extremer criminaliteit ondervinden boeit de overheid kennelijk niet.

sticker voorkom zakkenrollerij AmstelveenTerwijl de kansen op arrestatie en veroordeling vrijwel nul zijn in Nederland doen politici hun uiterste best het gemiddeld belastingpercentage (van ongeveer 60, inclusief btw enz.) omhoog te krikken met nieuwe heffingen.
sticker Vegan Bunnies hello my name is bank Amsterdam

Of het nu gaat om banken of Cyprus, de JSF of een kolencentrale in Borssele, zolang de burger moet dokken vindt de publieke sector (minus oud-minister Donner, waarvoor oprecht hulde) het prachtig en prima. Dat er meer werklozen zijn dan ooit, who cares?

En als de senaat dwarsligt schaffen we hem gewoon af, want ‘Europa’ vereist nu eenmaal daadkracht.

sticker original Giorgi Amsterdam 2013Veiligheidsbeleid beperkt zich – naast bonnenregens – tot het observeren van zo’n honderd ‘solistische dreigers’, die het wel eens gemunt zouden kunnen hebben op het koninklijk huis, politici en ambtenaren.

Voor Erwin L. maakt dit weinig uit, natuurlijk, want de man die ooit een waxinelicht-houder naar de Gouden Koets wierp verdwijnt tijdens de troonswisseling keurig netjes achter tralies. In Zimbabwe of Iran mag een advocaat daarover tenminste nog praten met de pers, doch niet in Nederland.

uitbreiding parasitisme reden tot hoop?
Nu de lagere middenklasse nauwelijks meer verder uit te persen is richten de parasitaire structuren binnen de Nederlandse overheid zich in toenemende mate ook op hogere maatschappelijke lagen.

sticker Dikke-vinger soundsystem AmsterdamNa de aanval op het Zwitserse bankgeheim en de ‘middelvinger naar de staat’ van ondernemer Alfons Borm, botst de Fiscus nu met topmedicus Harry Büller die men van belastingontduiking verdenkt.

sticker LN is anyone listening Amsterdam

Mijn hoop is dat mensen als Büller, Borm en bijvoorbeeld Jort Kelder zich verenigen om leiding te geven aan de ondergang van onze junta.

Ruim 360 jaar geleden trapten onze voorouders de Spanjaarden het land uit, wanneer ruimen we dit restant van het Congres van Wenen eindelijk op?

DF

* soms lijkt er op alsof juist degenen die wél recht op een verblijfsvergunning hebben zoals de Russische activist Dolmatov er geen krijgen

Gerelateerd:

Nederland aan ‘algemeen belang’ geofferd

Euthanasie als oplossing ‘bejaardenprobleem’


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>