Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

BuZa gokt door Egypte-reis niet volledig te ontraden

sticker Free Egypt LN Amsterdam kunst

Doordat vandaag het ‘ultimatum‘ van het leger aan de Egyptische president Mursi verstrijkt, valt een verdere escalatie van het geweld in dit Noord-Afrikaanse land niet uit te sluiten.

Egyptian president Morsi terrorist Amsterdam june 2013

Het feit dat politieke chaos zich vooralsnog in bevolkingscentra als Caïro en Alexandrië concentreert betekent echter nog niet dat vakantiebestemmingen aan de Rode Zee en de Golf van Akaba daarom automatisch ‘veilig’ zijn.

bom graffiti Baltics 2012 bombGezien de ontwikkelingen is het aannemelijk dat veiligheidsdiensten op steden zullen focussen, waardoor juist in afgelegen kustplaatsen terroristische en criminele bendes hun kans kunnen grijpen.

Bij de aanval op het Amerikaanse consulaat in Benghazi (Libië) gebruikten terroristen ook een politieke manifestatie om hun aanslag te camoufleren.
sticker native tourist Amsterdam

Desondanks ontraadt het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) reizen naar Egypte niet volledig en zelfs op de luchthaven van Caïro kan men nog rustig de chaos afwachten.

Het lijkt soms alsof de Nederlandse veiligheidsdiensten dermate druk zijn met het bespioneren van de ‘eigen’ populatie dat men aan serieuze analyses niet meer toekomt.

DF

Gerelateerd:

Opnieuw ruzie tussen al-Qaida Irak & leider al-Zawahiri

Egyptenaar huurt 12 man om verloofde te verkrachten

Groepsverkrachting Brits-Pakistaanse vrouwen Libië

Tahrir-aanvallers te paard en kameel vrijgesproken


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>