Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Buurtbewoners slaan overvaller dood

sticker Lucid vigilantes 2014 May Amsterdam Center crime

Een straatrover is in Zuid-Afrika om het leven gekomen nadat buurtbewoners hem te pakken kregen. Ze sloegen de man dood met stokken en stenen. 

Het geweld vond zaterdag plaats in het noordoostelijk gelegen Mhangweni, meldde de politie van Limpopo. De crimineel had volgens IOL News met vijf trawanten een stel op straat beroofd van hun telefoons, geld en schoenen.

sticker we rob this AmsterdamInwoners reageerden op de roep om hulp van de slachtoffers en wisten één van de boeven, een twintiger, te vangen.

sticker woman tits weapon hand Amsterdam center 2014 January girl

Dergelijk ‘snelrecht’ door vigilantes komt volgens de autoriteiten vaker voor in het gebied. De politie vroeg echter buurtbewoners het recht niet meer in eigen handen te nemen, want men kon bij de man nu “geen informatie meer inwinnen over zijn handlangers”.

DF

Gerelateerd:

Lijk naakte vrouw ontdekt in riool

Buurtbewoners slaan overvaller dood

Rovers doden kind (4) in Zuid-Afrika


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>