Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Burger is vogelvrij verklaard

planten discrimineren niet, Hortus Utrecht

De problematiek die een relatief forse minderheid van de Marokkaans-Nederlandse jongens veroorzaakt escaleert gestaag en bestuurders hebben de bevolking inzake dit thema op schandalige wijze in de steek gelaten, stelt Ton Broekhuizen terecht in zijn column ‘Mijn hart huilt’ (Metro, 18 mei).

Gistermiddag vertelde een middelbare scholiere me nog over een aanranding die ze dit weekend onderging door zo’n groepje en ik voelde de haat direct weer in mij groeien. ‘Kakkerlakken’, denk ik in toenemende mate bij het aanhoren van zulke verhalen, terwijl ik me in afnemende mate schaam voor m’n culturele racisme.

sticker Bont is voor losers AmsterdamIn het ‘sjieke’ Amsterdam-Zuid waar ik woon nemen jeugdbendes en loverboys langzaam maar zeker de straat over, om over andere wijken maar te zwijgen. Agressief toeterend op hun scooters koloniseren ze de openbare ruimte en stappen slechts af om te intimideren en te roven. Schrikbarend veel schoolmeisjes vallen voor hun gladde leugens, nadat gebontkraagde Berbers eerst hun autochtone vriendjes en aanbidders – letterlijk – uit hun buurt verjoegen.

Marokkaanse meisjes en autochtone jongens zie je eigenlijk nooit hand in hand lopen. Dit verschijnsel wordt strak in de hand gehouden door waakzame broers, neven en ooms, die ‘religieuze zuiverheid’ en de familie-eer hoog in het vaandel hebben staan (of is het racisme?). Het lijkt deze vrome lieden overigens aanzienlijk minder te storen als hun halve familie in de bak bivakkeert tijdens het Suikerfeest, of ze zitten er dan zelf.

graffiti straatcoaches Amsterdam

Onlangs bleek zelfs dat het uitzetten van illegale bendeleden in Amsterdam-West ‘juridisch onhaalbaar’ is, hetgeen ik opvat als een soort vogelvrijverklaring van de bevolking door de staat. Deze laat een volstrekt absurde en immorele situatie willens en wetens escaleren, hetgeen vreemd genoeg volledig in strijd is met zijn kerntaak die bestaat uit het beschermen van de bevolking.

De overheid verspilt ons geld liever aan jongerenwerkers, subsidies voor de belachelijkste resocialisatieprogramma’s, consultants, gezinsvoogden, uitkeringen en dure jeugdinrichtingen, in plaats van het te besteden aan het uitzetten van systematische overlastplegers en geharde criminelen naar gevangenissen in Marokko. Die zijn niet alleen oneindig veel goedkoper zijn dan de Nederlandse, maar ook wat verder weg.

David Frankenhuis


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>