Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Buitenlanders eruit’, strijd Syrië steeds chaotischer

Lastplak graffiti Ox Alien Amsterdam West 2012 March

Vrede in het Midden Oosten komt voorlopig niet dichterbij als je af mag gaan op recente berichtgeving van Aljazeera.net.

sticker Krokotank Amsterdam 2013Meest opvallend van de laatste weken is de sterk gegroeide betrokkenheid van Libanese Hezbollah-strijders bij het conflict.
sticker peace dove bomb missile Utrecht 2013

Niet alleen bij sjiitische grensdorpen strijden ze met troepen van de regering Assad tegen rebellen van het Vrije Syrische Leger (FSA), ook hielpen ze met het heroveren van de stad Qusayr en verdedigen ze een heiligdom nabij Damascus.

sticker WAR Amsterdam 2013 oorlogSinds afgelopen zondag zou Hezbollah zelfs meevechten om ‘Minnigh (of: Menagh) airbase’, de laatste vliegbasis van het regime nabij Aleppo.

Het overwicht van de Syrische luchtmacht op de rebellen is van groot belang voor Assad, die beweerde dat de aanval afgeslagen was.

sticker in Gun we trust Moyoshi AmsterdamHet enthousiasme van het FSA voor de buitenlandse strijders die zijn gelederen kwamen versterken is waarschijnlijk fors gedaald na het verschijnen van allerlei gruwelijk beeldmateriaal waarin deze ‘jihadisten’ veelvuldig verschijnen.

sticker 'disco splatters'Ook de recente ‘executie‘ van tiener Mohammad Kattaa voor ogen van zijn ouders – vermoedelijk door buitenlandse FSA-strijders – heeft de rebellen weinig goodwill opgeleverd, dus roept het Syrisch verzet (National Coalition) alle buitenlanders op het land te verlaten.

sticker trash travel swords garbage Amsterdam center August 2013“Elke niet-Syriër die hier iemand doodt zien wij als agressor”, aldus chef Hassan Abdul Azim.

Of deze lichtelijk opportunistische wending zal leiden tot de-escalatie valt te betwijfelen, want in het noorden des lands zouden ook nog eens Koerden zich inmiddels bij het FSA gevoegd hebben.

sticker invasive species Amsterdam

En niet alleen strijders stromen massaal het land binnen, ook groeit de diversiteit aan wapens. Met name geschut, explosieven en munitie uit Libië zouden hun weg richting het FSA (en bijvoorbeeld Mali) vinden.

sticker local warriors Amsterdam 2013Nu het aantal doden sinds begin 2011 de 100.000 binnenkort passeert en de stabiliteit van buurland Libanon steeds ernstiger ondermijnd wordt, neemt de druk op de VN om ‘in te grijpen’ toe.

Gezien de bloedige geschiedenis van de regio en het chaotische krachtenveld op de grond, zal het interveniëren tegen de Libische dictator Moammar al-Qadhafi vermoedelijk een peulenschil blijken vergeleken met een eventuele ‘Operatie Damascus’.

DFmake love and war sticker Baltic region

Gerelateerd:

Leider Alawieten: Libanon kan exploderen

Syrië: groeiende betrokkenheid Hezbollah bij conflict

Rambo IV & Revolutie Libië

sticker the game 123 AmsterdamTurkije: ‘aanval Israël steunt Assad

Opmerkelijke vrouw in Syrisch verzet FSA

Westers complot moord Khadafi?

Syrië: massamoord in Hula ‘onder valse vlag’?

Ledematen afgehakt bij grensovergang Syrië-Irak

Komt er een Syrisch-Israëlische alliantie?


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>