Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Eer’: Turk gemarteld, levend begraven

sticker L'amour Jack le Black Amsterdam center January 2014 La Haine gun crime

Een romance heeft een 16-jarige Turk zijn leven gekost. Het lijkt een geval van eermoord (of ‘eerwraak’) te betreffen.

Onur Sandal, een jongeman uit de westelijke provincie Denizli, had een seksuele relatie met een meisje maar zou haar niet hebben willen trouwen. De vader pikte echter niet dat de familie-eer op deze wijze te grabbel werd gegooid. Hij besloot samen met zijn 18-jarige zoon en drie van diens vrienden Onur te ontvoeren.

sticker Tiquestar 2005 Amsterdam center 2013 September knife in backDe tiener werd vervolgens in elkaar geslagen, gekidnapt en 65 maal met een mes gestoken. Daarna begroeven de aanvallers hem volgens dagblad Hürriyet levend. Dit macabere feit bleek toen men aarde in de longen van Onur aantrof. Hij werd op 13 november als vermist opgegeven.

stencil Spui Amsterdam 2014 June street-art kidnap girls paedophiles torture

Alle vijf de daders werden gearresteerd, maar de drie vrienden van de zoon zijn inmiddels alweer op vrije voeten. “Het is een kwestie van eer en we betreuren de zaak”, verklaarde de vader aan de politie. “We bedoelden het niet om zo te zijn.”

DF

Gerelateerd:

Opnieuw vrouw gruwelijk verminkt

Man gestenigde vrouw doodde eerste vrouw

‘Eermoord’ gevaar voor vrouwen Gaza

India: jongen levend verbrand als eerwraak


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>