Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Brunei start met invoering sharia

sticker god allah mohammed boodschapper islam Amsterdam south-east 2013 january Hizb.nl

Brunei is begonnen met de implementatie van het islamitische recht, of ‘sharia’, in het strafrecht. De Verenigde Naties hebben zware kritiek daarop.

“Vandaag plaats ik dankbaar mijn vertrouwen in God om aan te kondigen dat vanaf 1 mei 2014 de eerste fase van de sharia zal worden ingevoerd, die zal worden gevolgd door nieuwe fasen”, zei sultan Hassanal Bolkiah. Dit komt op termijn neer dat straffen als geseling, steniging tot de dood erop volgt en amputatie deel gaan uitmaken van het rechtssysteem.

sticker niqab  Amsterdam nikaab islam

Vooral niet-moslims in Brunei uitten volgens zender al-Jazeera aanvankelijk op sociale media zware kritiek, totdat de sultan ze verzocht daarmee te stoppen.

VN-functionarissen zijn ernstig bezorgd om de ontwikkelingen en wijzen erop dat sharia-straffen in internationale verdragen gezien worden als “marteling, onmenselijk en vernederend”. Brunei stelt dat het uitdelen van deze straffen alleen kan in geval van een overweldigende hoeveelheid bewijs. Rechters houden bovendien de discretionaire bevoegdheid om andere dan sharia-straffen op te leggen.

Circa zeventig procent van de 400.000 inwoners van Brunei bestaat uit Maleise moslims.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>