Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Amsterdam: botsing met ‘n Marokkaantje

Afgelopen zaterdagmiddag fietste ik in stevig tempo door de Vijzelstraat langs Pathé de Munt‎ toen ik bij de ingang daarvan enig tumult bemerkte. De gebruikelijke verkeerschaos rondom Muntplein verhinderde me er veel aandacht aan te besteden, maar vanuit mijn ooghoek zag ik een Marokkaans uitziende jongen van een jaar of 15 met grote snelheid de bioscoop uit sprinten. Hij stoof recht op het metalen hekje af dat bezoekers scheidt van de verkeersstroom maar maakte vreemd genoeg geen aanstalten om te stoppen.

Toen hij vervolgens ter hoogte van waar ik fietste over het hek sprong durfde ik wegens de fietsers achter me niet te remmen. Hierdoor klapte hij bovenop mijn stuur, deinsde een halve meter achteruit en stak vervolgens schuin de drukke weg over om in de Reguliersdwarsstraat te verdwijnen. Aangezien ik slechts een kleine schaafwond op mijn hand had en het joch reeds uit zicht was verdwenen, besloot ik verder te fietsen richting een huwelijk in Amsterdam Noord.

Een vrouw die ik daar enkele uren later sprak vertelde ik over het voorval, waarop ze me enigszins besmuikt vroeg: “Denk je dat ‘ie iets gestolen had?”

Aangezien ik inmiddels een groot inzicht in mijn politiek correcte medemens heb verworven, antwoordde ik met gespeelde verontwaardiging: “Ja zeg, om zo’n rennend Marokkaantje nu direct met criminaliteit te associëren vi…”

“Oh nee, zo bedoel ik het helemaal niet”, verontschuldigt ze zich gehaast, waarop ik lachend suggereer dat het ook een mishandeling, aanranding of ander delict had kunnen zijn dat hem deed sprinten. En in het gunstigste geval had hij slechts geprobeerd zonder kaartje binnen te komen.

David Frankenhuis


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>