Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Bortusk: Straatkunst in Amsterdam

Bortusk straatkunst Amsterdam 2014 Sept
  • 20 feb 15

  • MEDIA

  • 0 reacties

Street art kent diverse uitingsvormen. Graffiti en stickers zijn veruit het bekendst, maar zeker niet de enige expressies van urbane creativiteit. Dit bewijst kunstenaar Bortusk Leer.

Deze jongeman komt oorspronkelijk uit Slovenië, maar leeft al geruime tijd in Amsterdam. De Sloveen tekent en spuit blije monstertjes op oude kranten.

Bortusk straatkunst Amsterdam 2014 JulyHet resultaat van zijn werkzaamheden plakt hij vervolgens door heel de stad. De intentie van Bortusk “is dan ook om mensen te laten lachen”, aldus zijn site. “Even weg uit de dagelijkse sleur en even een glimlach op je gezicht als je langs de vrolijke monstertjes loopt.”

Bortusk straatkunst Amsterdam 2015 February

De schepsels, die ontstonden als kopieën van zijn vroege kindertekeningen, hebben allerlei vormen en kunnen zowel één als twee ogen hebben. Wegens de omvang van de krantenpagina’s die Bortusk gebruikt zul je zijn straatkunst niet snel middenin het stadscentrum aantreffen, maar eerder iets daarbuiten.

“Materiaal dat hij gebruikt vindt hij op straat”, verklaart zijn site. “Bortusk laat nieuw leven ontstaan uit materiaal dat normaal zo wordt weggegooid.” Hij exposeerde her en der op aarde en werkte samen met de BBC. Ook maakte hij een serie 3D monstertjes.

DF

Bortusk street art Amsterdam 2014 August

Bortusk straatkunst Amsterdam 2014 monster

Bortusk straatkunst Amsterdam 2014 August

Bortusk street art Amsterdam 2014 Sept

Bortusk monster Amsterdam 2014 September

 

Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>