Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Boko Haram moordt, bedreigt olie-export

sticker Kiserny.com machine-guns New York 2013 autumn

Terroristen van Boko Haram hebben woensdag 47 mensen vermoord tijdens de aanval op een school in het noordoosten van Nigeria. Ze bestormden er ook het paleis van de traditionele islamitische heerser en bedreigden olie-installaties in de zuidelijke Niger Delta.

Slachtoffers bij de school van het stadje Bama werden doodgeschoten of levend verbrand, schrijft zender al-Jazeera. De onderwijsinstelling ligt in deelstaat Borno, vlak bij de grens met Kameroen. Boko Haram vermoordde zondag nog 106 mensen in het dorpje Ighze. President Goodluck Jonathan heeft de strijd tegen de terroristen weliswaar opgevoerd, maar is duidelijk onmachtig de bende veel schade toe te brengen.

street art sticker 'PNZ' in De JordaanStrijders van Boko Haram, dat een islamitische staat wil vestigen in het noorden van Nigeria en zich keert tegen westerse invloeden, trokken zich na de aanvallen terug in de heuvelachtige grensregio met Kameroen. Dat gebied gebruiken ze als uitvalsbasis voor hun moordpartijen en om grote aantallen jonge ‘bruidjes’ heen te ontvoeren.
sticker oil spuitende oliebron, Riga

De bende bestormde eerder op woensdag nog het huis van een generaal, waarbij een militair om het leven kwam, en bedreigde ook de olie-industrie in de zuidelijke Niger Delta. “Jullie hebben een probleem”, beweerde Boko Haram-leider Abubakar Shekau op een video. “De komende dagen zal jullie raffinaderij gebombardeerd worden.”

Nigeria is de grootste olieproducent van Afrika en haalt negentig procent van zijn buitenlandse valuta uit de export van deze delfstof.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>