Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Boer klaagt GB aan om steun Ethiopië

Laser 3.14 graffiti age politically correct fatalism Amsterdam 2012 foto Noah van Wijk

Een Ethiopische agrariër is een proces gestart tegen de Britse regering wegens het verlenen van ontwikkelingshulp aan zijn vaderland.

Groot-Brittannië ondersteunt hiermee een ‘meedogenloos regime’, vindt hij. De Britse overheid schonk volgens The Daily Mail de laatste vijf jaar zo’n 1,5 miljard euro aan de Ethiopiërs. “Dit bedrag komt ten goede aan een despotische eenpartijstaat die duizenden dorpelingen zoals hij van hun land verdrijft met behulp van moord, marteling en verkrachting”, beweert de boer.

sticker roots culture Africa Amsterdam

Volgens de Britse premier David Cameron zijn de donaties “een uiting van compassie”. De boer meent dat de steun in strijd is met Britse richtlijnen inzake de mensenrechten. Ethiopië is echter een belangrijke bondgenoot van de Britten in de ‘oorlog tegen het terrorisme’. Mensenrechtenactivisten beweren dat de regering de fondsen gebruikt om de oppositie te vermorzelen.

De boer ontvangt Britse subsidies om zijn rechtszaak te bekostigen.

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>