Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Boedapest: karaoke na de Koude Oorlog

Retox-Bar Sticker Boedapest

Boedapest is een fijne stad om ‘s avonds een drankje te doen. Prijzen zijn er lager dan in Amsterdam, qua leeftijd is het publiek gemêleerd en van de ‘typisch-Nederlandse’ agressie op straat merk je niets. Vechtpartijen en roof lijken hier haast even zeldzaam als integere CDA’ers in bijvoorbeeld Limburg. Ondanks deze hoge mate van beschaving zijn Hongaren bepaald niet vies van een glaasje alcohol op z’n tijd – zoals het lokaal gestookte ‘palinka’ – en soms hoort daar enige karaoke bij.

Vannacht in club Morrison’s was dit ook een populaire activiteit die tientallen nummers achter elkaar bleef doorgaan. Het viel me op dat vrij veel van de liedjes die men ervoor gebruikte stamden uit de periode van rond de val van het communisme en diverse zelfs nog ouder waren.

cafe-bar-Headshot, BoedapestBest een aparte gewaarwording om nu samen met mensen naar muziek te kunnen luisteren die indertijd deze stad hooguit kon bereiken via de ‘Voice of America’, Radio Free Europe of smokkel.

DF

Gerelateerd:

Oppostie-kroeg in St. Petersburg

Sugar man Sixto Rodriguez


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>