Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Black summer’: als vigilantes ontsporen

Black_Summer stand down
In perioden waarin misdaad welig tiert en de overheid maar beperkt in staat of bereid is op te treden ontstaat soms ‘vigilantisme’. Mensen nemen dan het recht in eigen hand om de veiligheid op straat te herstellen.
Black_Summer doodstraf

usa gov criminals

In de strip Black Summer zijn niet alleen de Amerikaanse steden vergeven van criminaliteit, ook de staat krijgt steeds misdadiger trekken.

Als reactie op corruptie bij de politie en zich misdragende huurlingen besluit een aantal jonge mensen hun lichamen met behulp van technologie om te vormen tot wapens.

Wat betreft criminaliteit op straat Black_Summer_Blackwater
vindt de bevolking het prima dat er eens wat ‘opgeruimd’ wordt, maar als de leider der vigilantes meent dat de regering zelf weg moet loopt de situatie ernstig uit de hand.

‘Black Summer’, door Warren Elis & Juan Jose RYP

DF

Black summer USA = unfree

Gerelateerd:

Supergod: stripboek over goden

Jack Cross: de hardcore hippie

Bloedige aanval na ‘necklacing’ in Noord-Nigeria

Transmetropolitan: bizar futuristisch stripboek


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>