Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Beste burgemeester Van der Laan

sticker tram metro tags Amsterdam

Enige tijd geleden zond ik u via de gemeentewebsite een mail over nachtelijke werkzaamheden aan de tramrails die regelmatig in opdracht van het GVB worden verricht in mijn buurt (zone Roelof Hartplein / Hobbemakade). Het werk levert krankzinnige vormen van lawaai op, waarvan ik mij onmogelijk kan voorstellen dat de gemeenteraad er ooit toestemming voor gegeven heeft.

De mail werd vervolgens door uw assistente D.B. doorgestuurd naar het GVB, waarna ik in eerste instantie nul op mijn rekest kreeg. Nadat ik aandrong op een kopie van een raadsvergadering waarin zulks dan besloten zou zijn, zegde mvr B. toe dat te gaan uitzoeken, maar daarna hoorde ik niks meer van haar. Wat ik wél hoorde was het geluid van zware drilboren, onder meer afgelopen vrijdag tot 1.00 uur ‘s nachts en dan weer de ochtend erna vanaf 6.40.

Het geluid dat het werk met zich meebrengt is gekmakend en veroorzaakt allerlei gezondheidsklachten bij mij (en ongetwijfeld bij honderden mensen in mijn buurtje). Het nachtwerk is bij mijn weten na 23.00 ook niet meer toegestaan, maar kennelijk staat het GVB boven de wet. Daardoor verlies ik zeker 20 à 30 dagen per jaar, in de zin dat ik als een soort zombie leef, zonder dat ik tot enige productiviteit in staat ben. Zijn er misschien compensatieregelingen voor mensen zoals ik?

De kern van mijn vraag is dit: kan een stel ambtenaren, dus niet door de bevolking gekozen mensen, besluiten dat zulk werk ‘s nachts plaats mag vinden? En als dit niet het geval is, kunt u dan alstublieft een eind maken aan de huidige situatie?

Voor de tram is een heel aardig alternatief, genaamd de bus. Deze zijn vrijwel geluidloos, hebben een veel kortere remweg en zijn veel minder zwaar dan trams. Om deze laatste reden slopen ze de straten niet, waardoor die ook niet steeds door allemaal (met hoge ambtenaren ‘bevriende’) bedrijven gerepareerd hoeven te worden.

Ik dank u zeer voor uw tijd.

Met vriendelijke groet,

David Frankenhuis


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>