Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Besnijdenis-website veroorzaakt rel

sticker dragon missing tail swords Amsterdam 2013

De Nederlandse dokter Dingeman Rijken is middelpunt geworden van een rel in Zuid-Afrika. Hij maakte een website met afbeeldingen die resultaten tonen van jongensbesnijdenissen bij het Xhosa-volk. De praktijk zou halverwege 2013 al aan vijftig jongens en jonge mannen het leven gekost hebben.

De site, www.ulwaluko.co.za, wekte desalniettemin de woede van stamleiders. Ze eisen dat de website, met daarop zeer grafische afbeeldingen, offline gehaald wordt. Dingeman Rijken zou hun cultuur verraden hebben, meldt IOL-News.

sticker face black Amsterdam center 2013 August black head“We veroordelen de blootstelling van dit ritueel aan buitenstaanders”, zegt stamhoofd Patekile Holomisa. “Vrouwen hoeven niet te zien wat er gebeurt tijdens inwijdingen.”

De medicus is werkzaam op het platteland van de provincie Oostkaap. “Als je ziet hoeveel jongens sterven kan je op een bepaald moment niet langer zwijgen. Waarom behouden we een ritueel dat jongetjes in de bloei van hun leven doodt en veel anderen verminkt voor het leven?”, aldus Rijken. Inmiddels zou de arts zijn uitgeweken naar Malawi.

sticker black head Amsterdam De Pijp August 2013 black face negroïde

De Zuid-Afrikaanse censor (FPB) beperkte toegang tot de site inmiddels voor mensen onder de leeftijd van dertien. De FPB vindt het desondanks een waardevol project en weigert de site offline te halen, een besluit waartegen de stamleiders beroep hebben aangetekend.

DF

Gerelateerd:

‘Besnijdenis voortaan in ambassades Israël’

Besnijdenis-broek als wapen in strijd tegen Aidsvirus

Medisch-ethische dilemma’s: meiden ‘besnijden’


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>